Kinesisk medecin - det är grejer det! Eller?!







Järnspikar på ren svenska. Skrev ett långt inlägg nyss, sen klickade jag (hur tusan lyckades jag?!) bort det! Morr...

Har precis käkat mellis iaf! Macka med avokado, keso & skinka & ett äpple & blåbärste. Yummie.

Vänta nu....varför blev bokstäverna så stora nudå?! Går inte att ändra..järnspikar en gång till...har nog kommit åt någin knapp...

Okej..det här blev ett ganska negativt inlägg hör jag själv, sorry för det! Men ja...är trött på att vara sjuk...alla kompisar ska grilla & ha kul ikväll...jag ska sitta inne & glo...hurra.

Mumsig frukost - mumsigt mellis - nu skola - utan röst!



                                                              +


                                                        +



God Förmiddag!

Sitter här & hostar & har feber. Har varit uppe sen halv sju dock. Duschade (var välbehövligt!!!) & åt frukost - gröt med skivad banan, valnötter & gojibär & ett ägg & ett glas färskpressad apelsinjuice.

Nu har jag precis ätit ett förmiddasmellis . Ett polarbröd med kokt ägg & kalles kaviar + en kopp kaffe! Nu borde ja ha lite energi iaf för att hålla svenska tal & ekonomiredovisning. Att jag sedan inte har någon röst är väl en annan femma...

Jahapp..kul valborg by the way..l.ska ligga hemma i soffan när alla andra kompisar ska grilla, festa & ha kul. Jag dricker mig sällan riktigt berusad, så det var ju inte så noga. Men det är ju kul att träffa folk. Men är man sjuk så är man!

Vad ska ni göra idag, på Valborg?:)

Puss!
Cattis


Fan vad bra jag är! Eller?!



Har precis ätit ett jättegott & superläskigt mellis!!! Vaniljglass & en sockerkaksskiva! Drack kaffe till. Så j*vla gott på ren svenska, & så lenande för halsen! Men så j*vla svårt! Stod där med glasspaketet framför mig & tvekade i evigheter. Men sen bestämde jag mig, nu jäklar!

Tänkte ju äta pannkakor till lunch, men när jag öppnade kylskåpet så fanns inga ägg! Så det blev fullkornspasta, falukorv & ketchup istället. Hade ingen bättre fantasi. & med feber & allt så orkade jag itne stå & laga något jätteavancerat! Men melliset blev ju som sagt en riktig utmaning, & gudars så gott det var. Sitter här med myror i benen & känner lite småpanik, tjockistankarna dyker upp, men jag vet att det bara är inbillning! För nu har jag varit duktig - heja mig:)

Fick frågan om jag kunde skriva vad jag äter på en dag. Det kan jag göra, så länge det är positivt för er som läser. Vet inte hur detaljerat jag ska skriva, men vi kan ta på ett ungefär!

"En vanlig mat-dag för mig:"

* 7.30  - Frukost Alt. 1. Gröt med frukt, nötter & mjölk + en macka med pålägg &./el. ett kokt ägg
                              Alt. 2. Fil & müssli med skivad banan + en macka med pålägg & el. ett kokt ägg
                              Alt.3  Två mackor med t.ex avokado & keso, rökt skinka & frukt + ägg

Observera att jag brukar variera min frukost ganska mycket, försöker iaf..men det här är de tre vanligaste frukostarna. Mums:)

* 10.00 Mellis - Frukt

* 12.00 Lunch (i skolan) - Maten som serveras! Ser till att få i mig både kolhydrater, protein & fett. Typ Pasta & köttfärsås, grönsaker & knäckemacka. Dryck - vatten el. mjölk.

*15.00 - Mellis - Här beror det på om jag är hemma, är i skolan eller hos kompisar. Men äter alltid mellis, superviktigt! Hur mycket jag äter beror på om jag tränar den dagen eller inte. Dagar jag inte tränar kanske det blir macka & en frukt. Dagar jag tränar blir det kanske fil & flingor el. macka & ägg + frukt...väldigt olika!

* 18.00 - Middag - Äter jag hemma. Jag brukar oftast laga maten eftersom min mamma är synskadad. Försöker äta väldigt varierat för att få i mig alla näringsämnen. Men denna måltid ser ju ut typ som lunchen.

21.00 - Kvällsmål - Här har jag dålig fantasi, blir typ samma sak! Oftast blir det kanske 1 mjuk macka (eller två, beroende hur hungrig jag är, om jag har tränat osv.) & en banan & kamomillte. Om jag har tränat ser jag som sagt till att lägga till en extra macka & kanske ett glas mjölk. Jag äter hursomhelst tills jag blir mätt - jag lyssnar på kroppen så gott jag kan - även om hjärnan säger annat! Kvällsmålet är verkligen superviktigt! Jag sover verkligen så mycket bättre med ett kvällsmål innan läggdags  - superbra!!!

Så kan en mat-dag se ut för mig! Är väldigt noga med att äta regelbundet. Av den här maten går jag varken upp eller ner i vikt, snarare ner om jag inte passar mig! Förbränningen kommer ju igång ordentligt när man börja äta normalt & regelbundet igen. Jag har inte så  stor lust att säga vad jag väger & så, men jag har ett BMI på 19 & är alltså normalvitkig.  Vissa säger att normallvikten anses vara 18,5, 19 eller 20. Men ja...så är det!

Är det något mer ni undrar över? Fråga på!:)

Puss!
Cattis

Pannkakor?! Honung?!


Hej!

Är hemma från skolan idag med. Ont i halsen som tusan. Men imorrn måste jag till skolan, ska hålla tal i svenska & har dessutom en redovisning i internationell ekonomi. Så jag måste helt enkelt dit, även om halsen värker!

Sitter &  funderar på om jag ska äta pannkakor till lunch. Med vaniljglass & bär. Mums. Grejen är bara det att pannkakor är så svårt, speciellt när jag är sjuk, sängliggandes & inte kan röra mig en milimeter. Men ja...gott hade det ju varit.

Kom på en till sak. Igår kväll när jag skulle dricka min hundrade kopp te för dagen så tänkte jag ha i honung. Men det tog tvärstopp! Jag stod där med en tesked full med honung, men kunde inte förmå mig att stoppa skeden i koppen med t:et. Då blev jag riktigt förbannad - herregud så löjligt! Det var första gången på länge som ÄS riktigt tog över, stod där med pekfingret & sa ajabaja. Jag tänkte "men för fan, ge dig nu". Det resulterade tillslut i att jag grävde med skeden i honungsburken igen, tog en ännu större klick honung, stoppade den i t:et & drack upp. Å jösses vad gott det var. Tur att jag inte lät ÄS vinna över en sådan löjlig sak som en tesked honung!!! Tror att detta uppstod p.g.a av att jag inte har ätit honung på flera år, aldrig riktigt reflekterat över honung på något sätt. Å nu stod jag där, med skeden i handen,  blev helt förvirrad. Men som sagt..det gick ju vägen!;)

Vad ska ni göra idag sötnötter?:)

Puss!
Cattis






Massa, massa vitlök!!!



Halloj!

Nu jäklar har jag ätit vitlök så det står härliga till! Dagens kvällis blev kamomillte med honung & två knäckemackor med smör & massa, massa vitlök!!!!


Jag har nog inte världens fräschaste andedräkt just nu kan jag tänka mig....men...jag gör allt för att bli frisk! Nu ska jag lägga mig i soffan & kolla på tv.

Host & prosit.

Puss!
Cattis


Trött, tröttare, tröttast!



Hej på er!

Det har varit dålig aktivitet på bloggen idag...har mestadels sovit faktiskt! Jag har gått från köket & till sovrummet idag bara. Tråkigt som tusan. Å halsen gör ont. Lite vaniljsglass kanske vore en bra utmaning? Får se om jag pallar...

Försöker iaf dricka mycket! Å sen äter jag supermycket frukt!!!

Har ni några bra tips på huskurer eller något? ALLA TIPS MOTTAGES TACKSAMT!:D

Feber- nejnejnej!





God kväll på er! Hoppas dagen varit bra!:)

Min har inte varit så värst bra tyvärr...åkte hem från skolan efter lunch...hade feber...så jag lade mig & sov i över två timmar! Sedan åt jag fruktsallad, måste vitaminboosta mig som tusan!

Nu har jag precis ätit en enkel, snabb & od middag. Sallad som jag gjorde på fetaost, purjolök, majs, gurka, tomat & avokado. Till det hade jag en grov fralla med keso & skinka & till "efterätt" en apelsin. Så nu är jag mätt & belåten.

Nu ska jag slänga mig framför tv:n..känner mig halvdöd! Känns som att det inte blir någon skola för mig imornn...:S Får se om jag kan hålla mig hemma...jag är så sjukt stressad!!!

Stadig Frukost - bra start på en ny vecka!







God Morgon fina ni!:) Hoppas ni sovit gott:)

Har precis käkat en dunderfrukost & jag är verkligen mätt, hehe.

Dagens Frukost:

* Bollnäsfil med Fredrik Paúluns müssli (sedan lade jag till lite gojibär, krossat linfrö, psylliumfrö & vetekli)
* Hembakad fralla med keso, rökt skinka, tomat & gurka.
* En kopp te med ingefära & citron

Sådär, mums va?;)

Vade hade ni till frukost idag?:)

Nu är det liiiite brådis!!!

Hörs sen!

Puss!
Cattis

Gårdagens kalas - i ord & bilder!













God förmiddag sötnötter!

Smaskiga bilder va? Å jag smakade faktiskt lite av allting igår, hihi;) Å blir nog en liten bit tårta idag med skulle jag tro, fika på eftermiddagen (blir mitt mellis) för det kommer nog lite mer folk hit. Så ja, himla bra utmaning!

Det svåraste igår var att veta hur mycket jag skulle ta. Tankarna gick typ så här. Vad ska jag ta? Våfar jag ta det? Hur mycket kan jag ta? Vad är mycket & vad är lite? Kan jag ta en bit till? Ja, ni känner säkert igen det där. Men jag gjorde precis tvärtemot vad äs sa åt mig att göra, så det ser jag verkligen som en stor vinst! Ångesten kom såklart på besök, men den var faktiskt inte så kraftig & påtaglig som jag trodde att den skulle vara. Det var trevligt, alla pratade & skrattade & det var en härlig stämning. Så ja, jag njut verkligen till fullo:)

Nu blir det plugg ett tag. Sen ska jag laga stuvade makaroner & falukorv till middag, ska laga mat åt mamma, mig, en vän till oss & hennes barnbarn. Så man måste jag ju lite barnvänlig mat, haha;) Bra utmaning, stuvade makaroner är svårt, men gott!!! Det tänker jag klara!

Solen skiner i dalarna, hoppas den skiner hos er med! Ska ta en promenix sen också med Bodo (hunden):)

Ha det fint sötnötter! Hörs sen!

Puss!
Cattis

Trött som en....mört?!



God Morgon ..nej vad säger jag! God natt...eller..ja..haha, shit jag är så trött!XD

Dagen har varit megalång, mycket utmaningar, som jag har antagit! Kanske därför jag är så trött...typ som min vovve på bilden ovan..hehe:) Tänkte jag berättar mer imorrn, så får ni vara lite nyfikna, hihi;) Då ska jag lägga upp bilder också!:D

Nu är jag som sagt så trött att jag typ har glömt av vad jag heter...men huvudsaken är att jag har vunnit mot ÄS idag, även om dagen har varit jobbig psykisk, men fasen, jag ska fixa det här ju! NI MED!!!!

God natt & sov gott! Hörs imorrn:)

Puss!
Cattis

Magkatarr - därav tillfällig bloggdöd!





Hej på er!

Ja, som rubriken avslöjar har jag haft magkatarr...i i onsdags kväll & hela gårdagen låg jag i sängen i fosterställning & kved. Magmedecin & vila har gjort det bättre. Men det blir alltid så här minst en gång per termin, när stressen & pressen är skyhög! Kroppen säger ifrån, så igår låg jag som sagt i sängen hela dagen, orkade inte gå till skolan. Ville bara gråta.

Men idag var jag till skolan, hade geografiprov! Vågar inte ta ut någon seger i förskott..men ännu ett MVG i bagaget vore inte helt fel..vi får se! Har inte haft så väldigt ont i magen idag, så jag har faktiskt utmanat mig med glass (magnum) till eftermiddagsmelliset, och smågodis nu ikväll. Till middag blidde det kycklingsallad. Mums.

Imorgon är det kalas som gäller! Mammi fyller år på tisdag, men vi ska ha lite släktkalas redan imorrn, för nästa helg hinns det ocke med. Så det blir tårta o så. Ja, fan, jag ska äta tårta, hurra för mammi.

Nu är jag dunder-super-mega-trött! Okejdå...jag har lite ont i magen också...ska värma en vetekudde & gå till sängs-bums!

Ha det fint, hörs imorrn!:)

Puss!
Cattis

Träningen blir viktigare vid stress!



God Morgon fina ni!:)

Här märkt en sak väldigt tydligt! Träningen blir om möjligt ännu viktigare vid stress! Detta är & andra sidan ganska naturligt eftersom att kroppen vid fysisk aktivitet utsöndrar endofriner som är det som det kroppsegna morfinet. Vi känner oss alltså gladare & lyckligare, mindre stressade osv.

Som ni har förstått är jag i en period där jag är väldigt stressad, vi har verkligen onaturligt (?!?!?!) mycket i skolan nu den här sista biten. Har inte hittat någon balklänning heller (i lillla Malung finns typ en mataffär & pizzeria, frisöerer osv så här kan man inte hitta klänning!!!), ska dessutom ut & paddla kajak i en hel vecka, v. 19. Hur fan ska jag hinna allt?! Dessutom är det klart att ÄS finns med, & försöker få större utrymme när jag är stressad & svag i psyket.

MEN! Det är här den fysiska aktiviteten kommer in i bilden! Även mitt i allt plugg behöver jag avsätta tid för mig själv, för att röra på mig, utsöndra endorfiner. Att ta en springtur i skogen ger lyckokänslor & lugn, rensar kroppen, både psykiskt & fysiskt. Ridningen gör mig harmonisk, eller rättare sagt hästarna gör mig harmonisk. Styrketräningen 2 ggr i veckan ger en enormt skön, trött, känsla efteråt som jag älskar att känna - jag känner mig som en ny människa! Sen har vi mina kvällspromenader med hunden, där jag bara kan gå & filosofera & låta tankarna sväva bort.

Har faktiskt märkt att träningen hjälper mig, snarare än stjälper mig som den gjorde innan, i min strävan efter att bli frisk från ÄS. När jag rör på mig blir jag lycklig, skiter fullständigt i alla jävla kalorier (det gjorde jag inte innan vill jag lova) & äter mer, för att jag vill bygga upp kroppen, vara snäll mot den, efter allt lidande jag har orsakat den! Så länge jag äter tillräckligt, utan att tappa i vikt, så är det underbart. Jag vill på ett sätt inte alls gå ner i vikt längre, jag vill bara hitta en balans - där själen & kroppen är  i balans. Där jag mår bra. Det innebär även att mata själen med den där chokladen när jag är sugen, eller äta något annat som känns jobbigt. Även att vila helt från träningen är givetvis nödvändigt för återhämtningen så att det inte orsaker överträning!

Ojoj...långt inlägg! Men kände att jag var tvungena tt skriva av mig!

Ha en fin dag - tack för att ni finns! Jag blir så glad av era kommentarer, ååå jätteglad blir jag:) Förlåt om jag har varit dålig på att kommentera era bloggar, men jag läser!!! Det är bara det att jag har så lite tid, tyvärr, för att sitta vid datorn. Men snart hoppas jag att jag får mer tid!

Nu måste jag kila - en ny, dag är i antågande!

Puss!
Cattis

Snabbis-latis-middag!



Hej på er!:) Hoppas dagen varit bra:)

Min har varit...stressfylld! Ovanligt va?!?! Eller inte...menmen!

Var i skolan från 9.00 till 14.00, sen stack jag till gymmet. Åkte hem & käkade mellis & sen har jag typ pluggat sen dess. Har precis ätit en god middag. Var stressad, visste inte alls vad jag skulle käka, så då beställde jag en räksallad på pizzerian. Så gott! Det ser mycket ut på bilden, men det var mest sallad under. Men jag åt upp mycket, inte riktigt hela, men nästan. Det var även nybakad bröd till, antagligen av "Pizzadeg". Bra utmaning! Dressing är också en jävligt bra utmaning, det åt jag också av! STOLT!:)

Nu blire mer plugg, sen kvällspromenad, tv-tittande om jag hinner, kvällsmål & sen bums i säng!

Vad händer för er mer ikväll? bara lugnt?:)

Puss!
Cattis

Mumsig Frukost - bra start på dagen!









Hej på er!:)

Sorry, var superstressad igår, därav dålig uppdatering!:S

Har iaf ätit en supermumsig frulle!:)

Dagens Frukost:

* En stor klick turkisk yoghurt blandat med hallon & blåbär
* En grov macka med bregott & prästost
* Två kokta  ägg
* En kopp kaffe


Yumyum.

Vad hade ni till frukost idag?:)

Nu är det brådis...!

Puss!
Cattis

God stressig - måndag!



Morning, morning! Hoppas ni sovit gott!:)

Har precis ätit en god & mättande frukost! Yum:)

Dagens Frukost:

* Grov macka med avokado, keso & rökt skinka
* Två kokta ägg
* En apelsin
* En kopp kaffe


Vad hade ni till frukost idag?:)

Nu måste jag fila på mitt engelskatal...ska tala om....trumvirvel...anorexia! Wish me luck!;)

Ha en bra dag!

Puss!
Cattis

Härlig dag!



God Morgon!:)

Först tänkte jag berätta lite om gårdagen! Igår kväll var jag ju nämligen hos min kusin, vi hade lite myskväll med film & sen lagade vi mat. Vi lagade fläskfilé, egengjord klyftpotatis, bea.sås & grönsaker. Till efterätt daimcheescake. Gudars vilken bra utmaning, fan jag är stolt, haha:) Okej, ångesten fanns där, kom krypande längs ryggraden, men jag försökte verkligen ignorera den, och ha en trevlig kväll. Å det hade jag:) Mohahah...1-0 till mig!;)

Nu har jag precis ätit frukost! Yummie.

Dagens Frukost:

* En grov macka med bregott & prästost
* En grov macka med keso
* En banan & ett äpple
* KAFFE!


Yummie.:)

Nu blir det plugg en timme. Sedan ska jag iväg & rida. Ska nog rida ut i skogen lyssna på fåglarna som kvittrar & galoppera i full fart - det låter underbart om jag får säga det själv!:)

Vad ska ni göra idag, denna söndag?:)

Puss!
Cattis

Gårdagsångest & fågelkvitter!



God förmiddag på er!:)

Har typ suttit vid datorn hela förmiddagen..fastnade här, så lätt att göra det, hehe. Har ätit en dundergod frulle, samma som igår!

Dagens Frukost:

* Fil med mussli
* Avokadomacka
* Kokt ägg
* Kaffe

Mums.:)

Igår hade jag ångest faktiskt. På riktigt, var ett tag sen. Lade mig vid tolv-tiden, & jag var hungrig när jag lade mig. Fast jag hade ätit bra under dagen & mumsat naturgodis. Så jag gick upp & tog en dubbel ostmacka & ett glas mjölk. Men herrejävlar vad det tog emot! Jag blev riktigt förbannad på mig själv!!! Men jag är glad att jag lyssnade på kroppen, så mätt i magen somnade jag:)

Nu ska jag sticka ut på en härlig promenad i vårvädret! Lyssna på fågelkvitter & bara njuta:) Ikväll blir det mys - & filmkväll med min kusin, vi ska laga mat, kolla på film & käka godis. Perfekt utmaning!:)

Vad ska ni göra idag?:)

Tusen tack för alla kommentarer! Vill bara säga att jag blir så himla glad:) Ni är bäst!!

Puss!
Cattis

Naturgodis & talang - vilken superkombination!



Sitter just nu & tittar på talang & mumsar naturgodis! Sååå gott:)

Vad gör ni denna fredagkväll?:) Myser ni framför tv:n? Äter ni något smarrigt?:)

Nu måste jag kila, nu är det slut på pausen!

Hörs sen fina ni!

Puss
Cattis

Ny dag - nya tag!



God Morgon!

Här sitter jag, stressad som alltid!:S Har försovit mig. Ställde klockan på sju, men somnade om & vaknade nio. Herregud, jag har ju för fasen påsklov! Men nejdå, pluggpluggplugg.

Har precis ätit en god & mumsig frukost! När jag var på hemköp igår så blandade jag en egen mussli. (Ursäkta men jag vet inte hur man får två prickar ovanför u:et, haha...därav mussli.)

Min "Mussli" haha.

* Dinkelflingor
* Dinkelpuffar
* Pumpakärnor
* Gojjibär
* Russin
* Vetekli
* Linfrön
* Allbran-flingor
* Solroskärnor


Dagens Frukost:

* Fil med mussli & skivad banan
* En grov avokadomacka
* Ett kokt ägg
* En kopp kaffe


Sådär! Nu borde jag stå mig ett tag!;)

Har märkt en sak väldigt tydligt! Jag är sjukt mycket hungrigare nu än förut! Eller...jag behöver liksom mycket mer för att bli mätt! Det tar jag som ettt friskhetstecken! & jag skiter fulllständigt i alla förbannande kalorier!:S Jag ska äta tills jag blir mätt, punkt! Herregud, min kropp kan väl själv tala om när den är nöjd, det ska inte behövas räkna kalorier & mäta upp mat för det. Sjukt beteende jag har hållit på med, verkligen, inser det nu. I början kunde jag inte känna varken hunger eller mättnad. Nu kan jag det, & nu ska jag våga lite fullt ut på dessa signaler.

Nej, nu är det brådis!

Vad hade ni till frukost idag?:)

Puss!
Cattis

Kvällsmys



Hej på er!

Det har varit en himelens lång dag må jag säga! Än är den inte slut! Haha.

Min dag i punktofrm:

* Gick upp 7.30
* Åt frukost - Gröt med skivad banan valnötter & pumpakärnr + ägg & kaffe
* Pluggade med kompisar från 10.00 - 13.00
* Stack hem & lagade lunch - Fullkornspasta, falukorv & riven morot
* Pluggade mer hos kompisarna
* Käkade mellis - Knäckemacka & äpple
* Stack ut på en springtur i 50 minuter
* Åt middag - Fullkornscouscous, sojakorv, grönsaker & yoghurtdressing
* Kollade på sjukhuset (tv)

Just nu sitter jag här & äter kvällsmål. Macka med avokado & keso, banan & kamomillte. Yumyum:)

Nu blir det att plugga lite..om jag orkar. Det gör jag egentligen inte.

Förresten! Man kan väl ha träningsvärk i ryggen?! För det tror jag att jag har! Så in i bombens!!!!!!!!!!

Jaja hoppas ni haft en bra dag!:)

Puss!
Cattis


Nu jäklar har jag anmält mig!!



Heeeej!

NU har jag äntligen klickat iväg ansökan till höstens program! Anmälde mig till hela 8 utbildningar. Men hey, man måste ju ha lite valmöjligheter;)

1. Hälsopedagog - Gävle
2. Dietist - Göteborg
3. Sjukgymnast - Västerås
4. Sjukgymnast - Linköping
5. Socionom - Karlstad
6. Hälsa & Wellness - Karlstad
7. Sjuksköterska - Karlstad
8. Hälsopromotion med inriktning kostvetenskap - Götebrog


Vad vad valde ni (om ni valde något, hehe)?:)

Nu ska jag sticka till några kompisar & plugga lite! Vi hörs senare:)

Ha en toppendag!!!!

Puss!
Cattis

Just nu "hatar" jag studera.nu!



Gaaaah! Studera.nu vill inte mig väl! Kan inte logga in! Det är 1 timme & 20 minuter kvar tills anmälan till hösten stängs. Jag har ju redan anmält mig till program, men jag har kommit på fler jag vill söka!


Åå.....andas..

Morning, Morning!



God Morgon fina!:) Hoppas ni sovit gott:)

Har precis ätit min älsklingsfrulle!;)

Dagens Frukost:

* Gröt med skivad banan, valnötter & pumpakärnor
* Ett kokt ägg
* En kopp kaffe

Yumyum!:)

Nu blire plugg! Hela dagen!! Inga ursäkter bara för att jag har lov, jag MÅSTE plugga!:S

Vad händer för er idag?:)

Puss!
Cattis


Tacopaj, kamomillte & löpning = livet!:)



Hej söthögar!

Blev dålig uppdatering igår & idag, för jag  tog bilen & stack till Borlänge (15 mil bara sådär) & hälsade på en kompis! Men nu är jag hemma:)

Min dag har bestått av:

* Gitarrspelning
* Handling på Willys
* Tacopaj
* Tv - spel
* Skratt
* Bilkörning 15 mil
* Löprunda på kvällen

Nu sitter jag här med en kopp kamomillte, & känner mig skönt trött & avslappnad:)

Har knappt pluggat alls de senaste två dagarna, så nu måste jag upp tidigt imorrn, eller tidigt & tidigt...tidigt för att vara lov! Ställer nog klockan på senast 7.30....jaja! Whatever;)

Ha det bra & sov gott! Hörs imorrn bitti:)

Puss!
Cattis

Pepplista till er!



Halloj!:)

Då var det måndag igen då! PÅSKLOV! Fast det kommer bara bli...PLUGGLOV!:S Menmen!

Har precis ätit en ljuvlig frulle, yumyum:)

Dagens Frukost:

* Gröt med skivad banan, valnötter, pumpakärnor & kokosflingor
* En grov macka med keso & rökt skinka
* En kopp kaffe


Mums!:) Mätt i magen & redo för dagen!;)

Jag vet ju att många av er som läser min blogg har/ eller har haft någon form av ätstörning! Jag vet också att när man är mitt i det så behöver man all pepp man kan få, & motivation för att "våga" bli frisk!

Vi gör en liten punktlista med fördelarna jag upplever med att vara, i princip, "frisk" från en ätstörning!

* Kroppen är i balans.
* Jag äter 6 mål om dagen - mår toppen av det!
* Har en hälsosam vikt för kroppen
* Jag är absolut inte lika begränsad & isolerad!
* Jag skrattar!!!
* Jag räknar inte kalorier (ibland händer det att jag omedvetet gör det, då måste jag vara uppmärksam & hindra det!!)
* Jag har fått tillbaka min mens
* Jag tränar för att jag blir så lycklig & glad av det - ser då till att äta mer för att inte bryta ner kroppen såklart!;) VIKTIGT!!!
* Mat som jag hade en sjuk ångest för tidigare rycker jag bara på axlarna åt idag.
* Jag har insett att det finns ett LIV utanför sjukdomen, som är värt att leva! Helt underbart!:)
* Om jag är sugen på t.ex choklad en fredagskväll, då sticker jag iväg & köper det! PUNKT. Bra träning!:)
* Ser allt jobbigt som utmaningar - nästa gång kmr det bli lättare att äta just den saken!
* Ätstörningen tar allt mindre plats i mitt liv, jag fyller de "tomrummen" med bättre saker!
* JAG HAR ETT LIV NU! Det hade jag INTE förut när jag var som värst nere i ätstörnignen!

Sådär, en liten "pepp-lista"!:)

Ha nu en dunderbra dag allihopa!

Puss!
Cattis

Storstädning & påskgodis!



Hej!:)

Förlåt, hann inte säga att jag skulle bort i helgen! Men nu är jag tillbaka:)


Vi tar dag för dag! Har inte skrvit sedan i onsdags, gudars! haha.


Skärtorsdagen

* Först skola från 9.00-15.00.
* Gymmet från 15.00-16.00 - ökade på i princip alla vikter ett snäpp, drygt men härligt!!!:)
* Hem & äta gröt
* Göra sig  i ordning för Lars Kristerz (märk väl att jag inte gillar dansband & Lars Kristerz över huvud taget!!! Men i Malung, som är en liten håla, händer det aldrig något, så man går helt enkelt på Lars Krsiterz för att umgås med folk!;))
* Äta pizza med några kompisar, få lite panik & ångest. Men det skulle inte få förstöra min kväll!!!
* Vid 10-tiden gick vi till folkets park i Malung & kollade på Lars Krsiterz. Det kryllade av folk!!!! Kom hem klockan 4 på morgonen, efter en trevlig kväll/natt!:)

Långfredagen

* Sov till 10.00
* Gick upp & käkade två grova ostmackor & frukt, & 2 liter kaffe typ, i brist på fantasi & trötthet.
* Jag & Mammi åkte till Dala - Järna, 5 mil utanför Malung, & hälsade på en vän till oss. Blev lunch direkt, lax, potatis & sås. Så himelskt gott!
* Efterätten blev glass & kaffe. Underbart, läskigt & somrigt!
* Sedan blev det prat & skratt.
* På kvällen blev det bröd, olika ostar, te & frukt. Riktigt mys.
* Vi kollade på talang & åt påskgodis. Myspys.

Påskafton

* Vaknade av att en kaffedoft spred sig i det lilla mysiga huset på landet. Kom in i köket, Lena hade dukat upp värdelns frukost. Bröd, ägg, ostar, skinka, grönsaker, frukt, fil, juice, flingor, mussli, fröer, allt! Gott & lyxigt på en helg liksom:)
* Tog en promenad på förmiddagen i den fina vårsolen till Lenas barn & barnbarn. Tittade på kaninungar & lamm. Så himla söta! Gömde påskägg till barnen. Fikade, kaffe & kaka.
* Promenerade hem tillbaka till Lena. Tog bilen till en resturang som ligger utmed älven typ 3 mil bort. Åt en underbar lunch. Stek, potatis, sås & grönsaker.
* Åkte hem till Lena & fikade innan vi åkta hem. Kaffe & glass.
* Åkte hem, käkade varma mackor & te. Åt lite naturgodis framför Robinsson. Somnade snabbt!

Idag - Påskdagen!
* Gick upp vid 9.00, åt frukost - En grov avokadomacka, en grov kesomacka & frukt. + kaffe. Yum.
* Städat
* Städar fortfarande, haha.
* Ska käka lunch, funderar dock vad jag ska äta....hehe.
* Sen blir det att städa bilen!!
* Kanske ta en cykeltur, känner att jag måste ut. Det är verkligen underbart väder!!:)

Sådär, typ helgen i stort!:)

Vad händer för er idag?:)

Puss!
Cattis


Mora, mellis & massa annat!



Hej hopp era finingar!:)

Hann inte uppdatera i morse, var stressad..som alltid..höhö. Hursomhelst! Tog bilen & stack till Mora där på morgonkvisten. Hela samtalet idag handlade en endaste liten grej, en sak, en fieende, en kompis?! Nämligen..VÅGEN! Jag har inte vägt mig på ett tag..ett bra tag! Jag fixar det bara inte. Men nästa gång ska jag väga mig, måste lära mig att inte få panik av att ställa mig på en våg. Å i ärlighetens namn så vill jag inte (inte min friska sida iaf) gå ner i vikt mer, aldrig! Jag vill inte se ut som en fånge från Auschwitz igen. Det är inget liv, varken psykiskt eller fysiskt. Jag måste påminna mig själv om det...

Har iaf ätit riktigt bra idag, verkligen superbra! Å jättegott också!:)

Dagens Mat:
 
7.00 Frukost: Gröt med rivet äpple, kanel & sojamjölk. En grov avokadomacka & ett ägg. + Kaffe.
10.00 Mellis: Äpple
12.00 Lunch: Pasta med krämig skaldjursås
15.00 Mellis: Avokadomacka & äpple

Ska även käka...


18.00 Middag- Lax, potatis & kokta grönsaker

Kvällis efter ridningen, runt 21.00 - Te, macka & banan

Sådär, mumsmums:)

Nej, nu blir det plugg fram till att ridningen börjar...måste få klart en inlämingsuppgift i filosofi..men det är bara såååååå tråkigt! Menmen, hehe.

Vad händer för er idag? Har ni gjort något skoj (eller tråkigt för den delen, hehe) hittils idag?:)

Puss!
Cattis

Mellis efter ett drygt träningspass!



Här sitter jag & käkar mellis efter ett drygt, men väldigt härligt styrkeätrningspass!:)

Dagens eftermiddagsmellis:

* En grov kesomacka
* En banan
* En kopp kaffe

Nu blire att plugga resten av dagen...gudars..jag skulle ha städat också!

Vad händer för er idag?:)

Puss!
Cattis

Storyn om helgen i Gävle!



Heej! Sorry, hann inte med någon uppdatering igår:S Kom hem sent efter plugg hos kompisar!

Menmen. Hur som helst Nu tar vi ett snack om Gävle!:) Det var väl najs..skolan verkar helt ok. Har ju som sagt redan sökt. Har än så länge sökt tre utbildningar:

1..Hälsopedagogiska programmet - Gävle
2. Dietistprogrammet - Göteborg
3. Hälsa & Wellness - Karlstad


Som sagt var..skolan verkar helt ok! Var ju lite dött där med tanke på att det var lördag, ok..det var ju folk där såklart, men inte så fasligt många! Kanske var det som gjorde ett litet stelt intryck. Men i får se!:)

Okej..Utmaningarna i Gävle då!

Det började såhär:

Fredag:
1. Innan jag åkte iväg fikade jag med några kompisar, mitt mellis blev kladdkaka & grädde. Panik.
2. När jag kom fram till Gävle blev vi bjudena på middag..Lasange. Läskigt, har inte ätit det på skitlänge.
3. Efter maten blidde det smågodis. Hey, jag ville ju också vara "normal"! Så jag mumsade i mig några bitar. Proppmätt.

Lördag:
1. Helt okej frukost & lunch. Melliset blev äppelkaka & vaniljsås (observera att vi blev bjudna på det här av hon vi bodde hos).
2. Middag blev..tadaaa...smörgåstårta! Läskigt, mumsigt gott.
3. På kvällen gick vi på bio...detta innebar lite godis. De andra tog det, & jag vill också ha. Så ja.

Söndag:
1. Frukost helt ok.
2. Förmiddagsfika innan vi åkte hem från Gävle - Yoghurtglass med jordgubbar & kaffe. Ganska okej, j*vligt bra träning!
3. Sen lunch efter 3,5 timmars bilkörning. Fredagens restet, Lasange som vi fick med oss hem, så vi skulle slippa laga lunch efter att ha åkt så långt.

Sen hör det även till saken att jag inte rörde mig ett skit under denna helg. Vågen törs jag inte ens snegla på. Bara det att det blir Mora på onsdag, & då tror jag vågfan kommmer fram. Men då tänker jag nog tyvärr vara barnslig & vägra!:S

Jaja..en bra helg med bra utmaningar!!!:) Igår blev det också maraboue digestive på eftermiddagen...i samband med mensen blir jag sjukt chokladsugen, så då tyckte jag det var en bra utmaning! Kan ju säga att jag hade en del ångest & panikkänslor i kroppen...menmen! Heja mig!:)

Men himmel & pannkaka! Nu har jag bråttom...igen! Haha... Just ja! Dagens Frulle innan jag sticker!:)

Dagens Frukost:

* Gröt med rivet äpple, kanel, pumpakärnor & sojamjölk
* En grov ostmacka
* En kopp kaffe med mjölk


Ha nu en superbra dag!:)

Puss!
Cattis

Ny vecka, nya tag!



Heeej! Gudars, nu har jag bråttom..igen! JajaXD

Sitter här & smuttar på en kopp kaffe. Har precis ätit en stadig frukost, så nu är jag mer än mätt i  magen, höhö.

Dagens Frukost:

* Gröt med rivet äpple, skivad banan, kanel & sojamjölk
* En knäckemacka med bregott
* Ett ägg
* En kopp kaffe


Sådär, redo att starta dagen!:)

Vad hade ni till frukost idag?:)

Tänkte att jag tar & berättar lite mer om min helg i Gävle senare, när jag kommer hem från skolan! Just nu är jag tokstressad. Kan dock avslöja att helgen har inneburit vääääldigt många utmaningar, och tyvärr en del ångest...menmen! Vi tar det sen!

Ha en bra dag nu fina ni!:)

Puss!
Cattis

Nu sticker jag till Gävle!



Hej hopp!:)

Sitter här & smuttar på en kopp kaffe, solen lyser utanför fönstret, ja, en riktigt härlig morgon med andra ord!:)

Dagens Frukost!

* Gröt med skivad banan, keso & valnötter
* En avokadomacka
* En kopp kaffe med mjölk


Mums!:)

Dagenes Planer!

* Skola 9.00-12.00
* Hem & gå ut med hunden samt packa det sista.
* Ta bilen & sticka till Gävle!


Jag, mammi, min tremänning & hennes pojkvän ska nämligen sticka till Gävle & hälsa på en släkting, närmare bestämt min tremännings (hon som ska med) mamma. öhhh..fattade ni?! Haha...:) Å imorrn ska jag på högskolan, för det är öppet hus, ska bli interesting!:)

Vad händer för er idag?:)

Puss!
Cattis

Aj min rumpa!



God Morgon fina!:)

Som rubriken avslöjar har jag ont i en viss kroppsdel...min bakdel! Det beror antagligen på att vi töltade över 20 minuter i sträck igår kväll, och jag hade en busig och framåt häst som jag hade fullt sjå med att få honom gå i en ren och fin tölt. Så det var mycket rumpa, lår och knän som jobbade vill jag lova, haha! Men vi red ut, i skogen, så det var verkligen mysigt:) Åå, jag blir så harmonisk och lycklig när jag är med hästarna :)

Nu till Dagens Frukost!:)

* Gröt med rivet äpple, kanel, pumpakärnor & sojamjölk
* Ett kokt ägg
* En kopp kaffe med en skvätt mjölk


Hehe...ja..jag har blivit frälst...sojamjölk is the damn shit!!!:) Å tack till er för tipsen jag fick, ska absolut testa andra sorter också!!:)

Vad åt ni till frukost idag?:)

Nu blire gymmet med en kompis, börjar inte förren 10.30. Härligt att starta dagen med ett träningspass!:)

Ha en bra dag!:)

Puss!
Cattis

Snart tårtadags!



Hej finafina!:) Hoppas ni mår bra, och att ni har lika fint väder som här i dalarna;)

Just nu sitter jag & mumsar på mellis. Grov ostmacka med skivad banan & äpple + en kopp kaffe! Mmm, härligt:) Sedan blir det promenad med hunden i det fina vårvädret. Efter det blire lite "kalas", en kompis som fyller år, så jag är bjuden på tårta! SKA INTE KOMPENSERA! Åt förresten en bakelse igår, hängde med några kompisar på café..men det ska INTE påverka min dag! Nej! Jag blir  så förbannad på mig själv när tanken kommer att jag "borde" äta mindre av t.ex middagen. Så fan heller! Det är kalas och jag ska äta tårta, sedan middag. PUNKT.

Efter "kalaset" blir det middag & sedan ridning!:D Såå kul:)

Vad händer för er idag?:)

Puss!
Cattis

RSS 2.0