Muskler, hey muskler!



God kväll!


Okej...fy fasiken vilken dålig uppdatering! Nu blir det skärpning!

Men här kommer anledningarna till dåligt bloggande:


1. Har varit sjuk - varit hemma i Malung utan dator
2. PLUGG!
3. TENTA!


Så...sorry! Men nu ska det bli bloggande igen!:)

Det är hursomhelst väldigt kul i skolan! Mycket, intensivt, krångligt...men ändå förbaskat kul!:) Jag älskar det här!!!:) Vi har haft en tenta i fysiologi & toxiologi, men som jag missade för att jag blev sjuk. Så den ska jag göra den 21 december istället. Lite småsurt, men that´s life!

Nu håller vi iaf på med det andra momentet i humanbiologin, nämligen rörelseapparaten, som vi har tenta på den 14 december! Alltså, skelett, leder, fogar, muskler m.m. Förra veckan pluggade vi skelettdelar & leder på latin! Nu ska musklerna hängas på & det blir ännu krångligare! Men vi har världens bästa föreläsare som verkligen är engagerad & vill att vi ska lära oss!:) Å jag VILL LÄRA MIG!:D Har tillochmed lagt till en extrakurs, kvällskurs nu till vårterminen som heter välfärdssjukdomar & fysisk aktivitet! Ska bli så skoj!:D

Idag har jag gått i en dimma tror jag.
.haha..varit så trött! Började med att klockan ringde i en lägenhet i Borlänge, närmare bestämt hos Anders. Klockan ringde kl 06.00 & jag var så trött så jag hade verkligen lust att sturnta i att åka de 10 milen till Gävle. Men Anders lyckades tvinga upp mig!;) Sedan föreläsning från 8.45-12.00, hem & åt lunch, satt upp julgardiner, ljusstakar & lite sådant! Mys:) Efter det åkte jag till willys & veckohandlade! Å sen stack jag iväg & tränade för första gången på två veckor, efter feber & halsont!

Dagens träninsgpass:

Uppvärmning: Crosstrainer 15 minuter

Styrka - överkropp

Biceps curl
Triceps
Dips
Ryggresning
Sneda bukmuskel
Raka bukmuskel
Axellyft


Sådär..började lite smålugnt nu när jag varit sjuk! Inga vikter, förutom biceps & triceps. Annars bara med egna kroppsvikten! Kändes härligt:)

Nu ska jag sussa! Snart ringer ju klockan igen & jag ska upp!

SÅ gonatt:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.


Vilka är ni?!



Tänkt på en sak..

Vilka är ni som läser bloggen?!:) Ett namn bara-vore superkul! Hihi:)

Träning & kost - som handen i handsken!



Hej hopp!


Kom att tänka på hur SUPERviktigt det är att äta rätt, speciellt före och framförallt EFTER träning!

Lita tips!

Om du tränar efter frukost, se då till att äta en rejäl frukost så att du orkar träna, och efter är det viktigt att du inom ungefär 30 minuter äter ett mellanmål med snabba kolhydrater, som fyller på glykogenet i musklerna. Även protein. Ex. en banan & en kesomacka. Ungefär en timme efter äter du lunch där du förser kroppen med både kolhydrater, fett & protein för att reparera nedbrutna musklerfibrer!

Många tränar som galningar,
men de märker ingen märkbar skillnad! Oftas beror detta på att musklerna får för lite byggstenar i form av speciellt protein, som gör att musklerna börjar äta av sig själva istället. Det kan även bero på att man inte VILAR tillräckligt! Det är framförallt under VILA musklerna byggs upp och blir starkare!

Tänk på att bilen kan inte åka fort utan bensin, när det snart är slut på bränsle stannar den långsamt & tillslut har man soppa torsk! Tänk på att det är likadant med kroppen!!!

När jag är på gymmet ser jag många som springer runt med massa proteinshaker & barer som de hinkar i sig. Jag är skeptiskt till det där..för förutom proteinet tillför man ju faktsikt kroppen andra konstgjorda ämnen...då tycker jag att det är bättre att dirrekt efter satsa på ett proteinrikt mellanmål som kan innehålla, ägg, keso osv.

Det är i alla fall vad jag anser- men alla är vi olika:)

Nu ska jag i alla fall åka på yoga! Skönt att varva ner lite:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.

 


Fånga dagen- ja, det ska jag!



God förmiddag-eller god dag!:)

Ingen skola idag, alltså inga föreläsningar, lab eller seminarium! Så då passade jag på att ta en välförtjänt sovmorgon! Vaknade av mig själv vid tio-tiden:) Sedan desss har jag hunnit äta frukost, sätta på mig mysbrallor (har fortfarande nattlinnet på, haha), pratat med både Anders & mamma i telefon. Eum..har egentligen inte hunnit så mycket..så nu blir det eld i baken!;)

Dagens agenda!

* 12.00-13.00 Städa
* 13.00-14.00 Lunch - qournfilé, quinoa, & grönsaker
* 14.00-15.00 PLUGGA!
* 15.00-16.00 Promenix med Hanna
* 16.15 - MELLIS!:D
* 16.15-18.30 PLUGGA!
* 18.30- 19.00 Middag- grönsakssoppa, bröd & frukt
* 19.30-21.00 Yoga
* Hem & dricka te & äta kvällsmål & bara ta det lugnt!

Så ser min dag ut typ..jag gör alltid dessa "listor"...så jag har en plan över dagen! I alla fall nu i tentatider, eftersom den här tentan kommer bli så förban**t svår!!!:S

Jaja! Nu ska jag dammtorka, dammsuga & torka golv! Å lyssna på musik på hög volym, stackars grannarna;)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.



Köttat ben & rumpa!



God Kväll!

Så här glad blir man efter att man typ KÖTTAT ben & rumpa!

Dagens workout:

* Promenad 1,5 timme
* Step 60 minuter
* Utfall, benböj, rumplyft.

Mohahahha - träningsvärk imorrn får jag hoppas!;) Imorrn ska mina stackars ben få vila! Då blire plugg för hela slanten!

Ska lägga mig & läsa bok en liten stund nu, sen sova:)


Hörs imorrn:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.

Jag älskar att vara hälsopedagog!



God morgon!:)

Har kommit på att hälsopedagogen ÄLSKAR att vara just...eller på väg att bli...hälsopedagog! Shit, det är ju verkligen mitt liv! När jag är klar med hälsopedgogutbildningen som är tre år, tänker jag gå personlig tränare & sedan kostrådgivare. DÅ är jag ALLT det jag vill:) Visst hade jag ibland önskat att jag hade suttit i Göteborg nu på dietistlinjen..men det är så sjukt höga poäng för att komma in, i klass med läkarlinjen. Plus att det jag ser som fördel med att bli hälsopedagog är att man hjälper att förebygga sjukdom, se till det friska, istället för tvärtom. Jag kan ge rådgivning om MÅNGA faktorer som rör hälsa! T.ex. kost, fysisk aktivitet, stress, sömn, alkohol, drogmissbruk, spelberoende, ALLT!

För hallå?! Finns det  något mysigare än att kika i en massa kokböcker, med fina bilder, och goda hälsosamma recept, och sedan göra en matsedel för veckan därutav?:) Både bra för ekonomin & hälsan:)

Å finns det något underbarare att efter ett hårt träningspass, duscha, äta en god middag & krypa upp i soffan med en kopp te? Nja, tror inte det:)

Så här dagens agenda ut, med även mat & motion.

7.00 Frukost - Fiberhavregrynsgröt med kiwi & valnötter, ett kokt ägg + en kopp kaffe
8.00 Möta upp Hanna & gå till skolan, tar en halvtimme.
Skola & förmiddags mellis; ett äpple.
12.00 Gå hem från skolan!
Lunch: Fullkornspasta, köttfärsås & grönsaker
Städa
Gå ut på promenad med Camilla
Hem & käka mellis: Kesella med jordgubbar +en mandarin & grönt jordgubbste
PLUGGA!
Träning: step/styrka
Efter träning- banan & keso
Middag! Skinkaomelett med en massa kokta grönsaker
Slappa!

Härlig dag va?! Tycker jag iaf:)

Puss på dig Anders som är sjuk, bli frisk gubben!<3

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.


IKEA!!!



Hej!

Idag ska jag & mammi på IKEA! Mammi & Bodo är nämligen här i Gävle & hälsar på den här veckan;) Idag har jag inga föreläsningar eller något - så då ska jag & mammi ta en tripp till valbo!

Hörs sen! :)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.

Step yes step!



God kväll!

Är trött som en...mört! Idag har jag haft föreläsning om hjärtat från 8.45-12.00. Väldigt intressanst, men sjukt mycket att hålla reda på! Imorgon ska vi ju faktiskt ha deissektion av hjärta & lungor. Hmm...den där kasslern jag åt nyss var lite motig att få i sig måste jag erkänna, hahaXD

Ikväll har jag varit på ett step-pass! Så förbaskat drygt! Jag trodde verkligen inte att det skulle vara drygt att hoppa omkring, upp & ner, fram & tillbaka på en bräda i 60 minuter - men shit det VAR jobbigt!!!

Nu ska jag läsa lite om hjärtat. Tjohej!

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.

God Morgon!



God morgon allesammans! Hoppas ni sovit gott! För mig tog det typ hundra år att somna...men efter att ha läst boken "människoroppen, anatomi & fysiologi" ett tag så blev jag lite tröttare & somnade tillslut.:)

Har ätit en mumsig frukost bestående av:

* Fiberhavregrynsgröt med kanel & mjölk
* Ett kokt ägg
* En banan
* En kopp kaffe

Yummie.:)

Strax ska jag börja knalla iväg till skolan, tar ändå 40 minuter att gå så det är bäst att vara i tid! Idag ska vi prata om hjärtat, eftersom vi har dissektion imorrn;) Usch...jag kommer att bli vegetarien efter det här..hahaXD

Menmen - nu äre brådis!

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.


Det är sådant jag gillar!



Mm, god kväll:)


Sitter här med en kopp blåbärste, har på mig Anders joggingbrallor, stor mysig t-shirt & raggsockor! Mmm...nu fattas det bara en sak! Att Anders hade varit här & hållit om mig & pussat mig på pannan. Men ja, man kan inte få allt! har hursomhelst varit ute på en härlig löptur:)

Jag blir så glad. I nästan ett år har jag varit sjuk - förkyld, bakterie infektion, virus, allt! Ätit penicillin & varit till olika läkare i omgångar. Immunförsvaret har fått sig en rejäl skjuts neråt. MEN! Jag börjar sakta men säkert komma tillbaka igen! Visst, jag är fortfarande väldigt trött, men det kanske tar ett tag för kroppen att återhämta sig. Sedan har det varit så många omställningar. För 6 månader och två dagar sedan så blev det Anders & jag- på riktigt. Ni som vet storyn vet hur stort det är. Efter så många år. Det blev han & jag - jag som hade givit upp för längesedan. Nummer två var att jag kom in på hälsopedagogiska programmet här i Gävle, fick för första gången flytta hemifrån - 25 mil. Kanske inte jättelångt, men en bit.

Men nu börjar jag komma tillbaka på banan. Jag pluggar det jag är mest intresserad av i hela världen - HÄLSA! Kost, träning, stress, missbruk, beroenden, kroppen, pedagogik, möte mellan människor - allt! Hur lyxigt är inte det alltså?!:) Jag har börjat träna igen, så som jag har längtat! Speciellt efter löpningen! Jag har varit så ledsen så många gånger när jag har suttit där & snorat, haft ont i halsen. Men nu! PLUS att jag har fina vänner & en underbar pojkvän som jag verkligen vill åldras tillsammans med, som jag vill ha en familj med & som jag vill bo i en litet rött timmerhus med vita knutar med:) Jag längtar verkligen till den dagen jag får somna i hans armar-varje kväll.

Störst av allt är kärleken.

Puss!
Cattis, hälopedagogen.

DNA- förkortning idag - Deoxyribonukleinsyra!



Hej hopp!

För det första..bilden lade jag upp bara för att..den ser knäpp & kul ut, haha;)

Dålig update - har ingen dator på helgerna om jag är i Malung!

Men! Nu är jag hursomhelst i Gävle! Idag har vi haft kursstart på nya kursen, humanbiologi! Kommer bli en kämpig kurs, men väldigt intressant!:D Idag hade vi föreläsning om cellen, makromolekyler & proteinsyntes. Kände igen mycket av det från naturkunskap B som jag läste på gymnasiet. Men det märks att det är en högre ninvå, eftersom man går in på det mer i detalj! Me like!:D

Nu ska sticka ut i friska luften & springa lite! Har suttit inne hela dagen, så jag behöver luft!

Å du!
Anders,  fina Anders. Jag älskar dig- jag gillar varje millimeter av dig. Du är..ååå...underbar!
Bella, Bini, Vevve! Puss på er! Å alla andra såklart:)

Puss!
Cattis, häslopedagogen.

RSS 2.0