Jag gillar idag!:)



God förmiddag!:)

Idag är en sådan där "gilla-dag"! Tentan är över & jag kan andas ut för den här gången. Jag tror tentan gick helt okej. Godkänd MÅSTE jag ha blivit! Men ja..jag ska inte säga för mycket! Det är ju lite klurigt hur de bedömmer också!

Men idag ska jag bara slappna av! Eller...skicka in en uppgift i studietekniks kursen som jag gick på frivilligt. Men den uppgiften är inte så svår! Tror jag...haha. Nu ska jag iväg till en klasskompis & hjälpa henne med lite plugg! Svenskaläraren Cattis är i farten!;)

Så här ser dagen ut:

* Nu: Hjälpa en klasskompis med plugg
* 11.30-12.30 Core-pass
* Lunch: Lax & matvete
* Städa (dammsuga, dammtorka, torka golv)
* Plugga lite
* Åka till Anders & mysa!

Titta! Bara roliga saker! Ser tillochmed framemot att städa nästan, hahaXD På måndag börjar dessutom en ny kurs! Humanbiologi, där vi har tre tentor! Verkar vara en intressant kurs, där vi   b.la. ska dissikera hjärta & lungor! Men den verkar också vara rätt krävande! Så det blir att plugga som en gnu!;)

Jaja! Vi hörs!:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.

Dagen D!



Hej hopp!

Idag är dagen D, dagen för tentan! Det syns att det är tentadags, speciellt i lägenheten! Jag har det ALLTID välstädat & det står aldrig något diskbärg i mitt lilla pyttekök. Men NU! Nu ligger det pluggböcker över hela köksbordet, postit-lappar i soffan & pennor & sudd i sängen + att jag har ett högt diskbärg! Men allt detta ska jag ta itu med när jag kommer hem efter tenten, eller efter yogan rättare sagt!

Så här ser dagen ut:

* Nu- Ta det lite lugnt, försöka slappna av fram till kl tio.
* Kl 10.00 - träffas hos Julia & gå igenom lite snabbt & flyktigt, kolla om vi har några speciella funderingar inför tentan.
* Lunch - har matlåda klar
* Powernap på 20 minuter
* Promenad för att rensa tankarna
* 15.00-19.00 Tenta
*19.35-20.50 Yoga
* Hem & diska!:)

Sådär! Ha för övrigt ätit en stadig frukost! Som vanligt, men ändå;)

Dagens Frukost:

* Fiberhavregrynsgröt med kanel & mjölk
* En grov dinkelmacka med keso
* Ett kokt ägg
* Kaffe


Mums.

Nu måste jag kila! Wish me luck!

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.

Saknar dig Snusmumrik!



God Kväll!:)

Lägger upp en bild på Bodo, min kära "bror" & familjemedlem! Min tjockishund som jag älskar! Mammas ledarhund som har så många smeknamn, här är ett urval av det han kallas: Brorsan, Morfar(jag vet, konstigt, haha)Nilsson, skrutt, purfen, gurkan,mumrik & Bosianna Davdisson! Haha..stackare han kan ju knappast vet avad han heter längre;)

Jaja! Dagen har gått i pluggandets tecken! Imorgon blir det första riktigt salstentan på Högskolan i Gävle, hälsopedagogiska programmet. Folkhälsa & samhälle A. Åhh..måtte detta gå bra! Har inte gjort så mycket annat - varit ute & promenerat i friska luften & kört ett step-pass.

Förresten! Hur känner man igen en tvättäkta hälsopedagog? JO! En hälsopedagog går ALLTID runt med en vattenflaska.. av någon anledning! Haha:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.

Vi är proffs på att mysa!



God Morning!:)

Älskar morgon, även om jag har blivit mer morgontrött än innan. Det går i vågor! Men det är så mysigt, speciellt om det är lite halvmörkt & man kan tända lite ljus & krypa upp i soffan med en kopp kaffe:) Mmm:) Det gör att man orkar med den mörka årstiden, istället för att deppa ihop för det är mörkt, så gör man bara lite mys av det:)

Imorgon har jag tenta i folkhälsa, så idag blire plugg! Ska träffa tjejerna från klassen & plugga vid tio, innan dess tänkte jag passa på att ta en liten promenad! Skönt med frisk luft innan man sätter tänderna i böckerna, haha:)

Hmm..nej annars så...tänker jag på HAN. Jag vet inte, men han har något som INGEN ANNAN har. Han får mitt hjärta att både slå långsammare & snabbare på samma gång<3

Älskling, vi är proffs på att mysa:) Det man gör då, är följande - man lägger sig ner i en säng/soffa & sedan håller man om varandra, länge, länge:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.

Bodo, min Bodo & funktionell styrka!



Hej hopp!

Visst ser Bodo uskyldig ut på den här bilden, när han precis har tagit min jacka;) Haha:) Saknar den lilla busen:) Imorrn åker han & mamma på kurs i Stockholm med andra synskadade & deras ledarhundar! Låter så mysigt, hade velat vara med:)

Menmen! Har precis ätit makrillomelett! Ja, jag vet! Det låter helmysko, men det är urmums;) Usch...jag tänker på sötnosen...han är där & jag är här. Men jag vet att det bara är att stå ut!:/

Nu ska jag diska, sedan plugga med Helena & Julia. Plugg hela dagen, förutom att jag ska sticka & träna ikväll, funktionell styrka! Skönt & ta ett break i pluggandet & bara gör något helt annat!

Vi hörs!

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.

Helgen med min älskling<3



Hej hopp!

Å..helgen har varit urmysig:)

I fredagskväll åkte jag till Borlänge & hämtade sötnosen! Efter lite korvstroganoff bar det av till Gävle! Sedan slocknade både ganska tidigt i bäddsoffan! Å jag lyckades återigen putta ur Anders ur soffan, fast det fanns gott om plats! Sedan vaknade jag av att han låg med kläderna på, bara för att han frös- & jag hade råkat tagit HELA täcket! Usch & fy på mig!;)

På lördagen "mös
"(myste, mös, mösigt...haha) vi till klockan halv tolv då vi gick upp & åt frukost. Sedan bar det va till ÖB där jag b.la. köpte en kaffebryggare & en golvmopp! Kulkul;) Sedan bestämde vi oss för att ha en "tjockisdag" så vi åt på max. Sedan var vi i stan & kikade en sväng - köpte bara ett nagellack;) Det var lite kul när vi skulle hitta parkeringshuset:

Jag- "Men det här är inte stan, vi är ju någon helt annanstans!"
Anders- "Men va fan, det är ju större än Borlänge ju! Du ser väl att det här är stan!"
Jag - "Nej men älskling jag tror att vi har åkt fel!"
Anders- "NEJ det har vi INTE! Hjälp mig & kolla efter skyltar istället!"

Väl framme i parkeringshuset...

Jag- "Förlåt gubben, jag trodde vi var fel!"
Anders - Förlåt själv, jag är inte arg på dig, jag blir bara stressad när jag inte vet vart jag är"!
Båda: Kram & SMACK!


HahaXD

Sedna åkte vi hursomhelst till willys & handlade lite godis & ingredienser till tacopaj, som vi är proffs på att göra;) Efter det dansade jag i lägeneheten som en tok så Anders bara tittade på mig & undrade om jag var tokig, hahaXD EFter det blidde det mys i soffan med en wallander-film! Efter det blev det god natt:)

Nu måste jag plugga! Tenta på onsdag!

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.

Pusskalas!



Idag blire kramar, skratt, mys & pusskalas!

Härmed bjuder jag in Anders på pusskalas!:D Hihi:)

Välkummin:)

Power afro & tentaångest!

Trött som en mört nu! Har varit på power afro! Skitkul:D Sedan blev det mysmiddag med Julia, hon är så snäll:) Fick lax & potatis, mumsmums efter ett träningspass då jag var dunderhungrig:D

Har för övrigt skruvat elementen på max, usch, jag är så frusen! Imorrn blire att plugga med stduiegruppen från 9-12. Sedan redovisning i skolan, hem & städa lite & sen åka till Borlänge & till babi:) Mmm:)

Gud..vad tar all tid vägen?! Tänkte att jag skulle få SÅ mycket gjort idag, plugga massa efter jag kom hem från seminariet, & det känns inte som jag hunnit med något alls! SKÄRPNING! Imorrn går jag upp halv sju & läser grundläggande folkhälsovetenskap så jag med gott samvete kan mysa med min man i helgen! PUNKT SLUT! Tenta nästa onsdag - det MÅSTE gå! Ja...det SKA gå!

Men nu ska hälsopedagogen sova!

Puss!
Cattis

Aj, aj, & aj!



Morning!


Idag talar denna bilden sitt tydliga språk...för jag har en sådan JÄKLA mensvärk! Jag äter treo, efter treo men det gör fortfarande lika ont! Ligger i fosterställning, har en värmekudde på magen...men inget hjälper:( Bara att stå ut!

Nu har jag seminarium i skolan. Inte alls sugen på det, inte alls!

ANDERS jag saknar dig:( Jag vill att du ska hålla om mig:(


"Å så rullar vi över till köttbullen!"



Hej Hopp!

Jahapp...då har man varit på yoga då i 75 minuter! Gick sådär;) Var stel som ett kylskåp med all träningsvärk från core-passet & jag var alldeles för fnissig när jag tittade på Helena som också var fnissig! Alltså...måste alla övningar & positionen heta typ: "liggande fisken", "kobran", "matbordet" & en massa annat. Men droppen var när vi blev uppmanade att "rulla runt till köttbullen"! Då brast det! Hahaha...ja...man vänjer sig nog vid namnen..men gudars så komsikt det var!!!;)

Ja...annars så...längtar jag efter den människa i denna sfär som jag älskar mest av allt. Den människa som jag vill dela livet med. Den människa som jag vill åldras tillsammans med. Jag saknar honom!!! Jag vill vara hos honom! Krama & pussa honom! Hålla om honom, pussa han på pannan & berätta hur mycket jag tycker om honom! fredag ses vi nog! Jag längtar:)

Men nej...nu måste jag sova!:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.

Jordgubbste, yoga & korvstoppning!





God Morron!:)

Gick upp 7.30 idag, tände ljus & käkade frukost medan jag kollade på "vakna med the voice". Myys:)

Dagens Frukost blev:

* En grov macka med keso & skinka
* En grov macka med avokado
* Ett ägg
* En banan
* En kopp citron & ingefära-te.

Mums!


Klockan tio ska jag kila över till Julia, en klasskompis, där studiegruppen ska träffas & plugga fram till klockan tolv.  På eftermiddagen blire att sätta sig  & plugga! Kanske skulle ut & promenera med Hanna, en annan från klassen! Sköönt med ett litet break i pluggandet!


Å ikväll, efter en hel dag av massa "korvstoppning" av plugg blire att sticka & yoga med Helena! Längtar, man blir så avslappnad & rofylld:)

Nu ska jag dricka jordgubbste & läsa folkhälsovetenskap en stund fram till 10.00!

Vi hörs!:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.



Helt enkelt träningsvärk!!!



God kväll sötnötter!

Har egentligen bara en sak att säga...har en sådan jäkla träningsvärk! Om det känns så här nu så kommer jag inte kunna gå imorrn! HahaXD Jaja...core-passet var kul iaf! Körde på pilatesboll hela tiden nästan, vilket gör att även balansen tränas! Muchas bra!;)

Nu blie sängen! Med Stieg Larsson...ja...läsa Flickan som lekte med elden AV Stieg Larsson kanske låter bättre, hahaXD

Hörs mer imorrn bitti!:) Då ni för höra om dagens frulle & dagens planer! Intressant va?! Haha...njae;)

Sov gott!

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.

Dagen går som vanligt i pluggandets tecken!



Hej hopp!

Lägger upp en bild på mina favvoboys! Eh..Anders arm kom ju med iaf;)

Idag blire plugg!!!! Ringa en massa telefonsamtal, plugga med gruppen, plugga själv inför tentan & sen gå på ett core-pass med en klasskompis! Puh. Längtar tills ikväll när jag kan sjukna ner i soffan med en kopp te & bara slappna av, haha:)

Nu äre brådis!

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.

Power Afro!



God Morning!:)

Sitter här & käkar en god frulle:)

Dagens Frukost:

* Fiberhavregrynsgröt med rivet äpplem kanel & mjölk
* Ett kokt ägg
* En kopp kaffe

Mums:)

Måste berätta! Igår var jag & en klasskompis på något som heter Power Afro! SKITKUL!:D

Så här berskrivs powerafro:


PowerAfro - Afrikansk dans

Power Afro är den perfekta blandningen mellan träning och dans! Fötter som stampar, armar som sveper och rumpor som svänger till härliga trumrytmer.

Power Afro är ett danspass som upplevs som kraftfullt och frigörande för deltagaren - istället för trixiga steg eller komplicerad mekanisk koreografi. Den som dansar får all den glädje som dansen ger, men utan att träningseffekten går förlorad. Stora, fria, kraftfulla rörelser med låg tyngdpunkt i många repetitioner ger en skön flowkänsla och tuff fysisk träning. AfroPowerDance ger en fantastisk träning av kondition, styrka och rörlighet samtidigt som du blir avspänd, lugn och glad.

Så ja, dunderkul! Prova på om ni får chansen! Blir lungt ett pass powerafro nästa vecka också;)

Nu ska jag skynda mig! Ska plugga liite, sen städa & packa & sedan åka hem till malung & mysa med Anders! Imorrn blire fest! Ska bli så kul & träffa alla gamla godingar:)

Ha det finemang!

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.


En ny dag- nya möjligheter!



God Morgon! Först & främst! Fin bild va - det är Bodo som man kan skymta där längst fram! Å mästerfotografen är Anders:)

Ursäkta för kass uppdatering, blir så när det är mycketplugg & tentatider!!!

Klockan 10 ska vi plugga med studiegruppen, en av de miljoner gruppuppgifter vi har i den här kursen. Sedan föreläsning mellan 13.00-16.00. Sedan hjälpa en klasskompis med ett arbete & sedan...kanske sticka på nå afro aerobic - om min hals tillåter!

Är för övrigt väldigt pepp inför helgen!!! Ska bli så kul;) Träffa alla gamla classmates:D

Nu äre brådis!!! Hörs sen!:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.

Back on track!



God Morron!:)

Sorry för lite glest med inlägg, har varit så sjukt mycket plugg så jag knappt hunnit med något annat!:S

Men nuså provar jag igen, även fast det är körigt;)

Fick iaf reda på att jag klarade förra kursen, fick betyget B på den sjugradiga skalan där E är godkänd & F underkänt. Jag är helt nöjd med mitt B, för att vara första kursen & allt! Även om jag såklart helst hade velat ha ett A;)

I helgen var jag för övrigt hemma i Malung.
På lördagen var jag & Anders på kalas, där han fick en liten beundrarinna. Tuva på 2 år som ville ge honom nappflaskan hela tiden & en massa salta pinnar, hahaXD Så söt:)

Igår sov vi till nio, gick upp & käkade frukost, tog en promenad - jag, Anders & hans mamma & pappa. Kan för övrigt tillägga att det snöade;) Sedan städade jag lite hemma & sen åkte jag, mamma & Bodo till Gävle:) De ska vara här den här veckan, medan Anders är ute i skogarna med morfar & raggar älgar;)

Nej, nu äre brådis!!! Men vi hörs sen:
)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.

Tillägnad dig!







God Morgon!

Jag fick i detta nu världens längtan efter Anders. Längtan efter att få krypa upp i hans famn i soffan, slänga mig över honom & ge honom en bamsekram & en puss, skratta med honom åt våra dåliga skämt och slutligen bara le när jag inser hur mycket jag tycker om honom. Det har varit skittufft. I så många år som jag försökt glömma den här människan...jag har gråtit & gråtit, känt förtvivlan, tomhet och jag vet inte allt. Att se honom i skolan, att veta att "fan, det är ju HAN!", att känna att han bara var en avlägsen dröm. Jag visste att det var mitt livs kärlek som bara höll på att flyga iväg, utan något vidare.

Det är därför jag idag känner dubbel lycka. Tårarna börjar sakta rulla nedför kinderna bara jag tänker på honom. Å på att jag vet så väl att det lika gärna inte kunde varit jag som var i den här positionen, utan någon annan. Varför blev det inte så? Ödet? Jag hoppas att de högre makterna har sett till att det är så här det ska vara.

Jag vet en sak - att sådana här känslor för en människa kommer jag aldrig uppleva igen, det går inte. Jag har inte varit med om något liknande. Sedan får vi se vad som händer på vägen.

Men du, Anders Lindholm! Jag älskar dig!

Jag har fått min soffa & mitt köksbord!





Halleluuuja!:D

Har bara en sak att säga! Hurra! Mina nya möbler har kommit!:D

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.

Äter gröt med tesked!



Morrnmorrn!


Här sitter jag å äter gröt med tesked! Fråga mig inte varför, för det vet jag inte själv, hahaXD Men EN sak vet jag - det tar MYCKET längre tid att äta upp gröten med tesked än med matsked..haha! Jajja! Babbel!;)

Dagens Frukost:


* Fiberhavregrynsgröt med rivet äpple, kanel, pumpakärnor & mjölk
* En knäckemacka med keso & rökt skinka
* En kopp kaffe

Yum.

Dagens agenda:

* Nu - skruva ihop min sista köksstol!
* Sticka ut i "skogen" som jag hittat här i närheten av där jag bor.
* Lunch - Fullkornspasta med köttfärsås
* 13.15-16.00 Skola
* Hem & vänta på att möblerna från MIO kommer!:)
* Plugga! (Läs ligga i min nya soffa & läsa Antonovsky - Hälsans mysterium)
* Middag - Grönsakssoppa med bröd
* Plugga

Så! Ungefär sådär!

Nu ska det skruvas stolar!!! Mohahah:):)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.

RSS 2.0