Vår i luften!



God förmiddag gott folk!:)


Ja..det är vår i luften! Visst, det är lite kyligt, men solen lyser, himlen är blå & fåglarna kvittrar! Underbart:)

Sitter hos Anders i Borlänge. Han är i skolan nu. Tänkte bege mig ute på en promenad nu, få lite frisk luft!:) Sedan ska vi på kupolen & dollar store & sen blire att plugga inför tentan på måndag! Har tenta i kursen välfärdssjukdomar & fysisk aktivitet! På söndag fyller jag 20 år & på lördag ska vi ha "släktkalas" så det kommer inte bli så mycket plugg i helgen.

Var förresten hemma i helgen! Kom fredag kväll, åkte igår morse. Hann bara städa & baka, till kalaset.

Det här har jag & Anders bakat:


* Två sockerkakor - en "vanlig" och en chokladsockerkaka
* Två rulltårtor - en med hallonsylt & en med drottningsylt
* Kolasnittar
* Syltkakor
* Chokladbollar
* Bullar - som mamma bakade:)


Så nu har jag något att bjuda på till helgen! Å sen givetvis tårta på det, hihi:)

Fick lite frågor från läsare om hur det går i skolan, om hur jag mår sådär! Då ska jag berätta:)

Skolan

Det är roligt och intressant:) Vi har b.la. läst om folkhälsan i samhället, människokroppen, möte mellan människor och nu - beroendelära & snart näringslära:) Så - det är bara kul:) Har en studentlägenhet i gävle på 39 kvadrat, trvis bra:)

Ätstörningen

Vad det gäller maten och den biten så känns det bra - väldigt bra! Visst kommer det dumma tankar, men jag försöker möta dem - & sedan kasta bort dem!!! Äter fem till sex mål om dagen coh mår bra i det. Jag hade aldrig hoppat på hälsopedagogutbildningen om jag inte hade känt mig tillräckligt "frisk" i ätstörningen.

Idag ser jag mig själv som Cattis. Inte som Cattis & anorexin. Ni som känpar där ute! De GÅR att bli fri & frisk från helvetet! Även om man inte tror det ett dugg just i stunden! Sök hjälp! (Om ni undrar något mer om det här & vill veta mer - hör av er!)

Kärleken

Jag är kär! Väldigt kär! I den underbaraste människan på denna jord! 16 maj har det varit han & jag i ett år. Men det är bara början<3 Han bor i Borlänge, ca 10 mil från Gävle. Men vi ses så ofta det bara går. Han pluggar ekonomi på högskolan & spelar fotboll. Så jag har lättare att åka hit till Borlänge än tvärtom.

Sådär - nu ska jag bege mig ut en sväng! Ha en fin dag allihopa!:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.

En strålande morgon!



Ååå, solen lyser ute! Det känns vårigt!:D Mmmm:) Vill ha vår nu, vill ha sommar! nunununuunu:)

Sitter här & myser & äter frukost.

Dagens Frukost:

* Lättfil med paulúns gi-musli, russin & skivad banan
* En stor skiva fillimpa (hembakat) med keso
* En kopp kaffe med en skvätt mjölk

Mmm, mumsfilibaba!:)


Idag blire skola 9-12, sedan hem & göra ett stort hopkok av köttfärsås, så jag kan frysa in lite också. Efter det blire att plugga under eftermiddagen, skriva rent alla kladdiga anteckningar från kursen välfärdssjukdomar & fysisk aktivitet. Senare ikväll blire att sticka iväg på floor dance! Längtar redan:)

Men nu ska jag rappa på lite! Hoppas ni får en fin dag - och att solen lyser på er:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Gud vad jag tycker om dig!!!



Jag älskar verkligen den här sötnosen på bilden. Alltså...herrejösses! Jag har så himla roligt med honom, känner mig så trygg med honom & jag bara älskar honom mer och mer för varje dag. Han är min fina underbara man.

Å de där blå ögonen...man bara smälter, hans leende, hans skratt - gaaah allt! Å sen..ja...gillar jag hans biceps;) Haha:)

Kände att jag var tvungen att "häva" ur mig detta bara, just nu. Han är på träning och jag sitter & pluggar & snusar på hans tröja. Mmm:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Hallihallå!



Sitter hos Anders, fast på lillebror Erics dator. Anders har en kompis här & de pluggar. Solen skiner, jag vill ut & gå men har för dåliga skor:( Med klack:(

Har varit hemma i helgen:) Bakat två olika sorters sockerkakor, kakor & bullar!:) Blir att hem & baka mer & städa till helgen - för sen blire släktkalas, eftersom jag fyller 20 år:) Maha:)

Ska fortsätta plugga lite själv! Läsa om alkohol! Intressant;)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Åker heeeeem!



Morron sötnötter!:)

Sitter här & käkar frulle i vanlig ordning, hihi:)

Dagens Frukost:

* Lätt naturell yoghurt med kellog´s allbran, russin, gojibär, linfrön, psylliumfrön & skivad banan.
* Två knäckemackor med smör & ost
* En kopp kaffe, med en skvätt mjölk såklart!


Mumsigt värre:)

Nu är det lite brådis! Åker till Malung idag. 24 mil, men jag är van. Åker först förbi Borlänge & pussas lite med sötaste & sen vidare mot Dala-Järna där vi ska hälsa på en väninna till mor, dricka kaffe & så. Sedan vidare hem! Kanske filmmys med kompisarna ikväll, eller ut på "krogen" & kolla huruvida alkohollagen följs eller ej?! Det är för övrigt ett arbete som vi har blivit tilldelade i beroendeläran! Kan berätta mer sen!

Kommer bli dåligt med bloggande till på söndag!

Men ha en fin helg alla godingar!:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Fortsättning på "jag hatar dieter"!



God kväll!

Tänkte fortsätta lite där jag slutade i inlägget i morse. Hade ju en liten cliffhanger;) Jag skrev att jag hatade bantning & dieter, att de gör oss feta & det står jag för. Tänkte förklara lite närmare vad jag menar...

Först & främst! Vi lever visserligen på 2000 - talet, men vår kropp däremot är kvar i stenåldern! På stenåldern fick man jaga mat & ibland kanske det gick ganska lång tid utan mat. För att inte svälta ihjäl och dö på en gång så är vår kropp ganska finurlig! Den tänker "oj, ingen mat, då måste jag se till att sänka ämnesomsättningen & se till att spara all den energi jag har". Sen när de väl fick mat så tänker kroppen "ja, vad bra" och lagarar överskottet som fett, för att kunna leva på tills den fick mat igen. Är ni med?

När man går på en diet eller bantar så bryter kroppen ner muskler & fett lagras
( eftersom det är det som kroppen vill ha, som energireserv), låter det bra? Kul att hålla på med? Eller? Men man går ju ner i vikt? Njae...jo, förvisso gör du det! I början är det vätska du tappar (går in på det en annan gång vad som händer om vi t.ex. plockar bort olika näringsämnen). Din diet kommer att fungera! Du kan gå på banandiet, atkins, GI, flygvärdinnedieten - you name it! MEN! För eller senare kommer det en dag när vi inte orkar att bara käka bananer, eller inte äta kolhydrater! Å vad händer då?! Jo! Du går upp i vikt, och oftast mer än vad du har gått ner!!!

Nja...när jag en vacker dag kommer att, som jag hoppas, jobba med männsikor, kanske för att t.ex. förändra deras levnadsvanor kommer jag aldrig rekommendera bantning. För ingen människa kommer orka gå på diet hela livet. Jag kommer istället rekommendera "vanlig" mat på regelbundna tider, motion, se över sömnvanor och mer därtill.

Det här är vad jag tycker, så får ni tycka det ni vill;) Jag säger bara ren vetenskapligt fakta som är bevisat;)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Jag hatar dieter!!!



Morrnmorrn!:)

Sitter här & käkar frulle!

Dagens Frukost:

* Naturell lättyoghurt med lite kellogs allbran, russin, psylliumfrön, linfrön & skivad banan
* En frökuse (jättgott bröd!!!) med smör & ost
* Ett ägg
* En kopp kaffe

Mums!:)

Frukosten är väldigt, väldigt viktig för mig - och för er andra också ifall ni inte har förstått dert, hihi:) Har tillochmed utökat frukosten de dagar jag är i skolan, och framförallt GÅR till skolan. I grova drag tar det lite över en timme fram och tillbaka. Igår tog jag & Julia en liten omväg hem så då tog det närmare 1,5 timme. Å när jag då kommer hem för lunch, ja, då är jag nästan så hungrig så jag skakar! Tar givetvis med mig förmiddagsmellis! Det är superbra, brukar ta en eller ett par frukter med! Skulle också kunna ta med en näve nötter, eller lite gurk och morotsstavar! Bara fantasin som sätter gränser!:)

Å sen känner jag att jag måste få "häva" hur mig en sak. Å det är att jag hatar dieter. Jag vet, det låter hårt men jag gör verkligen det. Kan till viss del bero på att det är en föredetta anorektiker som sitter & skriver det här, jag vet inte. Men en sak är säker! Dieter & BANTNING gör oss feta! Vet ni varför? Jo...jag skriver när jag kommer hem från skolan! En liten cliffhanger;)

Ha en fin dag!

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.

God morron solstrålar!



Morrnmorrn! Börjar inlägget med lite bilder hemifrån Malung. Anders tog dem en morgon när han var ute med Bodo! Åå...ibland kan jag längta hem något fruktansvärt...aja..nog om det!!:)

Har precis käkat frulle! Mm..favoritmåltiden på dagen, hihi!:)

Dagens frukost:

* Fil med russin, solroskärnor, linfrön, psylliumfrön & banan
* En hembakad skiva fillimpa med smör & ost
* Ett kokt ägg
* En kopp kaffe


Mmm - nu är jag reda för en ny dag med nya tag!:)

Dagen ser ut som så att jag ska till skolan kl 9-12, föreläsning i nya kursen beoendelära - kul!:D Sedan knalla hem igen & käka lunh. Mamma & Bodo är här & hälsar på så det blir att ta en tur till willys & handla & sen rusta. Sen hem IGEN & sen ska jag & Julia gå ner på stan för att möta upp Hanna & Elin för bio! Vi ska se Valentines Day:)

Nu äre lite brådis - men vi hörs!

Ha en bra dag era pussgrukor!!!

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.

Tillbaka!



Hejsan hoppsan!


I´m back! Varit dåligt med bloggandet, känt att jag inte haft någon tid för det! Men nu kände jag att jag ville börja igen! Skriva av mig! Om allt! Skola, mat, träning, kärlek, boende, kompisar, Gävle, Malung, Borlänge, Bodo - ALLT!

På tal om Bodo...det är han som är så cool på bilden ovan! Haha..måste ta ett litet bildmaraton sen & visa hans roliga positioner! Vilken underbar sötis han är:)

Hinner tyvärr inte skriva så mycket nu!
Ska på power afro! Dansa rumpan av mig!!!:D

Vi hörs sen!

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.

RSS 2.0