Ibland blir jag bara så påmind...













Ibland...ibland blir jag bara så påmind. Som nu ikväll när jag skulle läsa kurslitteratur i kursen om ätstörningar. Jag fixade det inte. Läste, texten började bli suddigare & suddigare tills jag tillslut slog ihop boken & kände att jag behövde sätta mig här & skriva av mig.

Ja, jag är frisk från den där jävla helvetes anorexin...men det har liksom blivit som små ärr, som alltid kommer finnas kvar.Jag kommer nog alltid tycka det är lite jobbigt att t.ex. käka en tårtbit på en onsdag, eller äta en pizza. Men jag  kan hantera känslorna som kommer, det kunde jag inte då, inte förut.

Vet inte varför, men idag har jag tänkt mycket på min behandlare som jag hade då. Jag gick ju trots allt hos henne i tre år. Jag saknar henne, hon var den enda jag vågade lite på.

Jag har varit utan hjälp i över 1 år nu. Det har gått bra, små steg framåt hela tiden, även fast de dumma tankarna kan dyka upp ibland. Men som sagt, nu har jag min "verktygslåda" med mig, jag vet hur jag ska hantera situationerna. Ibland går det galant, ibland går det mindre bra.

Jag vill verkligen hjälpa andra som är i helvetet. Att få jobba med något liknande i framtiden skulle kännas otroligt meningsfullt!

Vi får se!:)

Lite tankar...som bara kom!

Sov gott<3

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Some new shit!















Hejsan!:)

Tänkte visa lita prylar jag införskaffade på kupolen i helgen, wihi:) Först den jättesöta välkomstskylten, som nu hängeri min hall:) Sedan de prickiga grytlapparna från Åhléns, tvålpump från Kuckelikana & sist med inte minst en stor kopp från Indiska! Som jag tänker dricka en massa te i, maha:) Tänkte inviga den ikväll till idol:)

Men! På torsdag är det tenta - stress ur ett hälsoperspektiv. Å jag är inte nervös...why?! Är nog för att jag inte har fattat att det faktiskt ÄR tenta på torsdag, hahaXD

Jaja.. har iaf suttit i skolan hela dagen & pluggat med mina kära vänner Julia & Hanna:) Blir likadant på både imorn & på onsdag!:) Å...vad jag längtar till de ögonblicket när jag lämar in tentan & går ut ur tentasalen, haha..;)

Nej...nu hinner jag inte babbla så mycket mer! Ska göra ett litet städryck, laga dinkelpannkakor, kolla på idol & läsa lite om ätstörningar (min extrakurs.)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Kuppilurran & dollar!



Hej!:)

Sitter här & försöker plugga! Går...sådär!

Anders håller på att putsa fönstren...han ska ju nämligen flytta ur lägenheten snart.

Söndagen blir nog annars bara lugn. Ska väl börja med lunch om ett tag, falukorv i ugn med hemgjord potatismos. Ganska gott, helt okej gott.

Sedan bär det av till dollar store & sedan kupolen & kika runt lite! Sedan pluggilering...hoppas jag..haha..ska inte säga för mycket;)

Vi hörs!

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Protein, fit & smart!







God kväll!:)


Blev lite ändrade planer för kvällen! Anders lag kvarnsveden vann hela serien & kommer upp i div. 2 nu:) Så de blev utgång för dem. så jag sitter här & bara tar det lugnt & dricker te:)

Jo! Jag är verkligen inget fan av typ en massa proteinpulver, har aldrig varit det i alla fall! Tycker att man ska försöka få i sig det med kosten! Men! Sen fick jag bara en idé om att testa...har nämligen beställt Charlotte Perellis proteintillskott fit & smart, speciellt anpassat för tjejer som tränar.

När jag var på kupolen idag & kollade på Charlotte insåg jag att hon verkligen har fått grymt tonade & vältränade armar & hennes ben är to die for.

Men i alla fall! Vore bara kul att testa, så jag beställde den med chokladsmak.

Jaja...nu är jag tröttis:)

Vi hörs!

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Träningsvärk, Perelli, plugg & kaffe



God eftermiddag!:)

För det första! Jag har en sådan SJUK TRÄNINGSVÄRK i benen & rumpan efter gårdagens gympass. Helt otroligt, går som en gamamal kärring som har skitit på sig. Fint...o ja...haha;)

Sitter här & dricker kaffe & ska precis ta tag i pluggandet. Anders har bortmatch så jag är själv i lägenheten & kan tentaplugga i lugn & ro:)

Men! Lite om gårdagen då! Kom til Anders vid 17.30, då åkte vi till willys & handlade lite gottigt till kvällen! Vi bestämde oss för att göra enchiladas! Vi gjorde tacoköttfärs & sedan blandade vi i lök & tacosås medium. Sedan lade vi på köttfärsen i en tortillia, med lite ost & sen rullade vi ihop. Gjorde åtta sådana, lade i en ugnsform & strödde ost över! Sedan hade vi det i ugnen i 15 minuter, tills osten smält & fått färg:) Till dessa smaskigheter hade vi sallad, salsa & gräddfil! MUMS! Kan rekommenderas:)

Efter middagen kollade vi på idol, criminal minds & smaskade godis:)

Idag sov jag till nio, käkade frulle & sedan åkte Anders vid tolv för att åka på match. Jag fixade mig iordning & stack till kuppan (Kupolen, köpcentrum). Dert är 20 års jubileum där i helgen, så det var fullsmockat med folk!!!! Men! Charlotte Perelli var där & sjöng & signerade sin nya bok" Kan du kan jag". Har faktiskt funderat på att köpa den ett tag, så nu passade jag på när författarinnan var där & signerade & allt;)

Köpte även lite smått & gått. B.la. röda & vit-prickiga grytlappar på Åhléns, stor tekopp på Indiska, sjal på HM & en välkomstskylt på kuckelikana.!:)

Nej, nu måste jag faktiskt ta tag i det här pluggandet...klockan 18.00 ska jag börja med maten, så gubben min har käk när han kommer hem;) Ikväll blire räksallad med dillsås & gott bröd till. Mumma hörre ni:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen.

Så typiskt mig!



God eftermiddag!:)

Sitter här & äter kesella med fun light. Proteinrikt & gott. Förutom fun light som egentligen är ren skit. Menmen!

I alla fall! Styrkan gick bra, var slut som en gris i benen när jag cyklade hem igen, haha...det är bra:)

Men så till rubriken ovan! Alltså...det är ju bara så typiskt mig!!! Efter jag hade käkat en god lunch bestående av blodpudding, rivna morötter, keso & lingonsylt, så tänkte jag plugga. Sagt & gjort! Tar fram böckerna & lägger mig (dumt nog) i soffan! Ahhh...här ska pluggas & präntas in i skallen!:D:D:D Men! Efter jag har tänkt den tanken så hände något...för 2 timmar senare vaknar jag....jag somnade!!! Inget plugg idag blev det...haha...får ta nya tag imorn!;)

Nu blire snart Borlänge:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Fredagsmyyyyys!:)



Hej hopp!:)


Morron! Klockan ringde 6.30 - gick upp & tvättade!:) Ingen skola idag - men det blir ändå tentaplugg. Tentan är nästa torsdag. Nästa vecka ska jag & några klassisar sitta i bibblan & KÖTTA (citerar min vän Julia), plugga som gnuer! Eller gnuar..eller vad det heter!;)

För övrigt så har jag ätit en apgod frulle!:)

* Gröt med rivet äpple & kanel + sojamjölk<3
* Rågform med avokado<3
* Vaniljte<3


Mumma va?:)

Snart blire gym! Gym underkropp! Eller underkropp?! Säger man så! Jaja...ben & rooouuuuumpa!;) Sedan hem & plugga, käka blodpudding, dammsuga & sedan åka till Anders<3 Laga god middag & mysa! Kolla på idol (stackars älskling  han blir plågad eftersom han typ hatar idol). Menmen! Jag brukar faktiskt stå ut med en massa fotboll på tv;)

Nej, nu ska jag betala lite räkningar & sådär:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen



Nu blire gymmet!



Hej hopp!

Har precis käkat gröt, ägg & druckit kaffe.

Ska strax byta om och cykla iväg för att ta mig till gymmet - blev inget igår, blev en långpromenad istället igår.

Så nu blire att pumpa överkropp! Sedan såg jag att jag visst hade råkat boka ett aerobicspass ikväll också! Får se om jag orkar gå på det eller om jag avbokar! Men det är ju så kul;)

Dagens agenda

*
Nu - gym överkropp
* Hem & duscha & äta mellis (Kesella med bär, mums)
* Cykla iväg till skolan men Julia & sätta mig & läsa i bibblan
* Lunch - Glasnudlar & kycklinggryta<3
* 13.15-16.00 - Föreläsning - kvinnor & stress
* 18.00 - Aerobics?
* Middag: Lax<3

Typ så:)

Vi höres!

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Pluggdag & lite sånt!



Tjo honeysss!:)

Idag blire plugg för hela slanten! Som vanligt iofs, men ändå, maha:) Min grupp kommer hit & pluggar idag, så det blir nog bra:) Efter grupparbetet har jag planer på att sticka & gymma - överkropp, vi får se hur kropppen känns:)

Annars då?! I helgen var jag ju som sagt hemma. Sov för länge på morgonen, träffade kompisar (Bini, Bella & Vevve), gick på marknad, fikade på Sandbäcks, åt thai, kollade på film, käkade mörk choklad . mumma:)

Vi kollade på filmen The last song - vi grät en skvätt allihop, hehe:) Se den vettja!:)

Nej, nu ska jag diska efter frukosten & få på mig några kläder - sitter bara i min mysiga, mjuka, varma morgonrock änså länge, hihi:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Dagens Frukost, gym & hemfärd!





God morgon!:)

Sitter här& käkar god frulle!:) Fiberhavregrynsgröt med rivet äpple, kanel & mjölk<3 Mums!

Igår var en ganska stressig dag, hann inte blogga alls. Var hursomhelst i skolan fram till 16.00, sedan pluggade jag & körde löpning. Dagen gick fort helt enkelt.

Dagens agenda:

* NU- plugga - lägga mig i soffan & läsa en bok om stress
* 10.30 - Gymma med Julia - överkropp
* Hem & duscha & äta lunchg (blodpudding)
* Packa & åka hem till Malung:)


Ska faktiskt bli skönt att komma hem till dalarna & Malung & ladda batterierna lite. Mysa med Bodo (hunden), träffa kompisar, springa i skogen & gå på malungs höstmarknad, hehe. Nostalgi;)

Nej men hörreni, vi hörs!!!:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen


Trosor hängandes i lamporna!



Hojhojhoj!

Alltså. Vilken himla bajsdag det har varit..på ett sätt!

* Försov mig - hade tvättid kl 7. Vaknade 7.45 med mobilen i handen....den måste ha ringt 6.30, men jag måste ha stängt av den & sen somnat om. Jippie.

* Tvättade två maskiner, hann inte torka kläderna så jag hängde upp dem i lägenheten snabbt innan jag skulle cykla till skolan. Eftersom jag inte har något torkställ att hänga det på så resulterade det i att det var byxor och tröjor över dörrarna & på köksstolarna. Trosor & strumpor hängde jag i några lampor!

* Vid lunchtid när jag sitter i skolan ringer vaktis & säger att han tänkte komma & kolla på mina element (eftersom de är iskalla) Okej, du får gå in med huvudnycklen säger jag & lägger på! Men va fasen! Jag har ju trosor hängandes över lamporna! Najs. Usch...haha...

* När jag ska åka hem från skolan skiner solen. Går in på konsum & köper lite frukt & keso. När jag kommer ut står regnet som spön i backen fast himlen är blå?!?!??! Jag cyklar snabbt hemåt. Hinner inte komma länge innan jag hör hur det rasslar till och kedjan på cyklen har hoppat av. Jag hoppar irriterat av cykel & går hem i spöregnet. När jag kommer in ser jag ut som en blöt get.

* Anders ringer precis då & jag är genomblöt & håller på att kissa på mig. Stressad som en gris - fast jag läser en kurs om stress!!!!!

Jaja...nu ska jag äta lax & kika i min topphälsa som damp ner i brevlådan idag! Sedan diska, ta en promenad & sedan kolla film med bästaste Julia. Puh. Ibland vill jag vara liten igen, bara vara, en unge & leka, haha.;)

Hoppas kvällen blir bra ialla fall:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Puh!



Tjolavippssansa! Eller nått:)

Jag är trött som en halväten, död mört! Myysigt..haha:)

Dagen började med en härlig promenad klockan 7, vid 9 pluggade vi med gruppen fram till tre.(Hanna sötnos, hoppas du kan andas!!!:))

Sedan knatade jag hem, käkade mellis, pratade med Anders <3, städade, stack ut på en löptur, duschade, lagade mat, diskade, fixade lunchlåda tills imorrn, kollade idol, pratade med mamma, drack te, pluggade & NU! Nu sitter jag här! Nu blire sängen bums!!! Läsa lite Anne Holt först bara, hihi:) Presidentens val - spännande!!!:)

Vi hörs imorn! Klockan ringer 6.30 - tvättid klockan 7.00 Jag känner mig duktig, maha.

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Herrejösses!



Go kväller!:)

Galet trött jag är - som Bodo på bilden;) Var i skolan från 9 till 17.00, sedan hem, handla, laga mat,diska, promenad, biggest loser & plugg. Nu är jag stendöd. Den här dagen har sugit musten ur mig, hehe!

Så nu blire sängen nästa! Klockan ringer 6.30 imorn!;)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Morron gulletösar & gullegrabbar!



Hejsan allahoopa!:)

Sitter här & dricker kaffe & mumsar frulle. (Bilden är hemifrån, inte Gefle) Har en hejdundrandes mensvärk så det är ju trevligt!!!!!! Ibland önskar jag att jag hade varit kille...iaf under denna vecka...höhö;)

Hursomhelst! Kom tillbaka till Gävle igår eftermiddag, svängde även förbi IKEA på vägen & införskaffade lite ramar & sådär:) Var faktiskt skönt att gå på IKEA själv, strosa runt i sin egen takt, hehe:)

När jag kom hem blev det plugg hela kvällen, & nu sitter jag här & ska cykla till skolan om ett tag. Föreläsning 9-12 om stresshantering i arbetslivet, sedan blire grupparbete resten av eftermiddagen. Heldag med andra ord! Man hinner inte ha tråkigt iaf, hahaXD

Å ikväll! Då äre andra avsnittet av Biggest loser Sverige, maha:)

Vi hörs sen!:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Ikväll ska det bli mys!



Halloj!;)

Sitter & pluggar - tog dock en liten paus nu, hehe:) Motivationen är i alla fall liiiite bättre idag! När jag har varit duktig och pluggat ska jag åka till Borlänge & honey:)

Gick i alla fall upp 6.30, när klockan var 7.00 var jag ute och promenerade! Härlig start på dagen:)

Nej...nu måste jag skärpa mig och börja läsa igen!;)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Mitt namn är skållad råttis!



God kväller brudes and dudes!


Dagen har rullat på, snabbt, för snabbt. Var tar tiden vägen?! Hursomhelst, donade, & fixade lite på förmiddagen, sedan lagade jag & Julia min Julia lurre, blev pasta carbonara. Jag åt som en häst! Sedan till skolan på föreläsning, sen hem.

Sitter här och försöker göra den första uppgiften i min extra kurs folkhälsoproblem kring mat och ätande. Det är intressant men jag liksom kommer ingenstans känner jag. Springer som en skållad råtta fram och tillbaka. Pluggar lite, diskar lite, plockar lite...så, nej, jag ger nog upp för idag och tar nya friska tag imorn!!!! Klockan står då på 6.30 - det ska bli plugg för hela slanten! Just i detta nu så är motivationen som...öhh...bortblåst!!!!!!!!!!

Lägger i alla fall upp en rolig, underbar,kansig bild på mina favvokillar!:) Anders & Bodo:)


Hörs imorn hörreni!:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Gottegott!

















Morning brudar & boys!:)

Sitter här med min kaffekopp & kikar runt litepå bloggar & så! Myyys:) Gick upp 6.30, hade tvättid kl 7.00. Tycker det är otroligt skönt att gå upp i tid på morgonen, även om jag är dödstrött just innan jag kommit upp ur sängen;)

Slänger upp lite bilder på några godsaker!:) De två översta kakorna bakade jag igår:) Mariekakor & bruna biscotti - receptet hittade jag ur tidningen Må Bra:) Dessa fina cup cakes var jag bara tvungen att lägga upp för jag tycker de är så fina, mahaha:) De bakade jag & Anders när min svärfar fyllde år i augusti:)

Menmen! Skola idag på eftermiddagen, föreläsning - "Stress ur ett genusperspektiv":) Nu på förmiddagen ska jag för övrigt plugga också! Läsaläsaläsa.

Men nu ska jag gå & kolla om tvätten börjar bli klar, sedan promenix:) Älskar promenad på morgonen, underbart sätt att börja dagen:) Blir ingen löpning eller annan tuffare träning denna vecka heller, eftersom jag känner mig liiite förkyld än:( Satsar dock på att köpa friskiskort nästa vecka:)

Vi hörs!:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Back in Gefle!



God förmiddag!:)


Sitter här & kikar runt på lite bloggar och dricker kaffe. Ska strax sticka och handla mat för veckan!:) Är så skönt att typ storhandla EN dag i veckan, ha en klar matsedel för vad man ska äta. Sedan brukar det ju bli kompleteringshandling någon dag ändå, oftast frukten som tar slut snabbt;)

I eftermiddag ska jag till bästaste klasskompisen Hanna! Vi ska försöka plugga lite & antagligen snacka en massa strunt också!:)

I skolan läser jag just nu Livsvillkor och levnadsvanor. Det är en 15 poängskurs som är uppdelad i två delar. Den ena är Stress - som vi läser just nu, och den andra fysisk aktivitet. Intressant:)

Sedan har jag även denna termin lagt till en extrakurs som heter Folkhälsoproblem kring mat och ätande som mest behandlar området ätstörningar. Känns som jag "kan" allt redan, men ändå intressant att diskutera detta ämne med andra och så.

Nej, nu ska jag skynda mig! Vi hörs hörreni:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

RSS 2.0