Jag vill ha målGod förmiddag!


Har precis sytt ihop mina älskade, underbara löparskor (de är så grymt sköna, underbara skossingar) med nål & tråd, har nämligen blivit ett hål längst fram ungefär vid tårna. Synd på ett par så bra & dyra skor, jag har inga pengar att köpa några nya just nu!!:S Så därför gjorde jag denna nödlösning!:)

Kom & tänka på det här med träning & mål. Jag vill gärna ha mål!! Något att sträva efter! Jag skulle anmäla mig till en tävling för då har man verkligen något att sika mot! Helst en lång distans, som ett marathon.

Men i dagsläget ser mina mål ut som följer:


Kondition:
Löpningen! Kom igång igen på riktigt, bli snabbare & uthålligare! Huvudmålet är att SPRINGA MILEN PÅ 45-50 minuter utan problem, som jag har gjort förut! Jag vill dit igen!:) Detta ska genomföras genom tre pass i veckan, ett uthållighetspass, springa en längre sträcka, ett intervallpass (chocka kroppen lite, gör mig snabbare) & ett "medelpass" där jag springer i ett behagligt men ändå tydligt ansträngande tempo i t.ex. 40 minuter. Jag älskar löpningen, den gör mig lycklig!:)

Styrka: Jag vill verkligen bli starkare i hela kroppen såklart, men allra mest core-muskulaturen, mage & rygg. Jag har för tillfället inte speciellt stark rygg & det ska ändras på! Stoltare hållining & mindre risk för ryggont!

Jag tror verkligen på en kombination av löpning & styrka, de kompletterar varandra. Tillsammans med rätt kost & VILA så tror jag att det kan gå vägen!:)

Vi hörs, nu ska jag sticka & springa med mina nylagade skor, haha;)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Kalasbilder!God förmiddag!:)

Var ett tag sen jag skrev här nu, är så mycket med allt, jag flyger å far mellan Gävle - Borlänge - Malung så jag hinner knappt sätta mig ner å andas, hehe. Menmen!

Förrförra helgen hade vi försenat kalas för mig, med några släktingar & bekanta, mest äldre folk!:) Men jag gillar det, det är mysigt, liksom tradition:) Ett sätt att få alla att samlas, det är DET jag gillar:) Så här kommer det lite kalasbilder, både på lite av det som det bjöds på (gjort av mig & Anders), presenter & ett stycke Bodo:) Håll till godo!!;)

Nu är jag mitt uppe i tvättning, plugg & sådär. Innan lunch tänkte jag sticka iväg å gymma, har inte blivit ett riktigt helhjärtat gympass på nästan 2 veckor nu, pga. att jag å mor hade något konstigt åt magen förra veckan, typ magsjuka fast vi kräktes inte, kanske matförgiftning?! Aja, nu är det bättre iaf:) Mot kvällningen blire även en liten lätt joggingtur med Hanna:)

Vi hörs senare, då ska jag ge er en bättre update om livet i helhet, haha;)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Heldag med Hanna & Fjomp!God kväll!

Haft en härlig heldag med Hanna & Fjomp idag:) Det har blivit plugg (lite plugg iaf, haha), tacos, banankaka, kaffe, promenad, kortspel, prat & mys med killen på bilden ovan:) En härlig dag, merå sådana tack :)

Nu när jag dock riktigt trött, dags för sängen & läsa lite topphälsa tror jag minsann:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Hälsodag på HIG!Morgon!:)

Ska snart börja knalla iväg till skolan för plugg och grupparbete och dessutom är det HÄLSODAG idag på skolan:) Föreläsningar av hälsopedagogstudenter (hade varit kul att hålla i en föreläsning, skulle jag tänkt på lite innan, haha), massage, gratis frukost, prova mindfullness, testa kondition, mäta blodtryck osv. med mer, med mer. Väldigt trevligt med andra ord:)

Heja hälsan! Men...vad är hälsa?!;)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen


Lång dag, tidig dag!God kväll!


Dagen började med att klockan ringde 6.15 & jag vaknade bredvid min älskade. Sedan åt vi frukost & strax före 7.00 skjutsade jag Anders till stationen, saknar honom, min fina gubbe.

Hade för övrigt att kursstart idag, pedagogiska forskningsprocesser & metoder, hurra;) En "förberedande" kurs inför B-uppsatsen som ska skrivas & vara klar innan sommaren. puh, kommer bli en dryg sista halva av terminen. Bara att bita i, hårt!!:)

Vad ska jag säga mer...har varit på muskelpass & kört gärnet, jag kommer ha träningsvärk imorron, oja;) Det gillas!

Bilden är från mitt sovrum, var bara tvungen & visa ramen med två fina kort på mina favvokillar, Anders & Bodo, som jag har fixat! Så nu ser jag dem innan jag somnar & när jag vaknar! Perfekt:)

Nej, nu blire sängen & läsa de sista två kapitlen av boken Skadad, som för övrigt har SKAKAT om mig, med råge.

Natti!

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Klickat hem lite böcker!Hej hoppp! Å god morgon:)

Idag ska jag köra sista rycket fram till klockan tre med den enskilda uppgiften...känns sådär, jag har liksom, tappat suget, men det får väl gå...

Har i alla fall klickat hem lite böcker! Har beställt (tråkigt) kurslitteratur till nästa kurs som handlar om forskningsprocesser och metoder, inför kommande B-uppsats som ska skrivas innan terminen är slut. Så, hursomhelst så beställde jag även tre böcker till! En lättsam bok av Martina Haag, älskar hennes böcker, jag ligger jämt och fnissar när jag läser dem;) Sedan även två "tyngre" böcker. Beställer från Lycknis där jag även alltid beställer min kurslitteratur, det billigaste stället, så Fånge i hundpalatser kostade 34 kr, Varje dag har vi en liten tävling gick på 101 kr och den sista, Jag vill inte dö jag vill vara inte leva kostade 34 kr. Helt okej pris:)

Nej, nu är det eld i baken som gäller!!!

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

RSS 2.0