Bodo 001211-110915

Det har varit stilla här på bloggen ett tag nu. Jag har inte känt att jag kunnat skriva något, men nu vill jag. Jag vill skriva om den underbaraste hund som har gått på den här jorden, som har lämnat djupa tassavtryck efter sig när han somnade in för den eviga vilan, för idag två veckor sedan. Den finaste hunden blev 10 år gammal, i december skulle han ha fyllt 11 år. Men en hemsk cancer tog honom ifrån oss, snabbt & utan förvarning. Samma dag som han skulle operera bort två knölar (som vi hoppades bara vara fettknölar, men som hade vuxit oroväckande snabbt på väldigt kort tid) kom beskedet att han hade elakartade tumörer, som hade spridit sig, det fanns inget mer att göra. Mer än att unna honom att få somna & slippa det tunga lidande som hade väntat honom, den plåga som snart ändå hade lett honom till döden. Han somnade i "mamma" Iris armar torsdagen den 15 september 2011.

Jag har gråtit & gråtit. Vi har gråtit. Människor har ringt, kommit hem till oss (i Malung) & vi har fått blommor. Alla vet hur svårt det var att mista Bodo, han som var mer än en hund.

Jag vill skriva en sista hälsning till honom.


Tack Bodo för all glädje du givit oss, alla glädje du spridit till alla människor. Alla tyckte om dig, för att just du var du.

Jag kommer ihåg första gången du kom hem till oss,
till den platsen som skulle bli ditt hem för resten av ditt liv. Du var två år gammal, en välutbildad ledarhund, med de snällaste ögonen & med en svans som viftade konstant. Du sprang raka vägen till köket (såklart, där fanns det mat, hihi) & tog en disktrasa som låg på diskbänken & började äta på. Tokhund.<3 På kvällen låg jag bredvid dig i hundbädden & sjöng Sov du lilla videung , så att du skulle känna dig trygg. Redan då, när jag tittade in i de nötbruna, kloka ögonen så förstod jag att vi skulle få en fantastisk framtid tillsammans & så blev det också.

Jag har inga syskon, så du fick bli min "bror". Du var "brorsan" & jag "Storasyster". Å vi förstod varandra. Du&jag. Å för att inte tala om du & "mamma", ni var som handen i handsken, ni var fina tillsammans, äkta kärlek.

Tack Bodo för att du var du. Tack Bodo för alla fina promenader vi fick tillsammans. Tack Bodo för att du tröstade mig när jag var ledsen, genom att ge mig en blöt puss i ansiktet & vifta på svansen. Tack Bodo för alla skratt du har framkallat. Tack Bodo för all kärlek du har givit. Tack Bodo för alla gånger jag har fått använda dig som fotvärmare, snuusat dig bakom örat & pussat dig på tassarna. Tack Bodo för 10, nästan 11, fina år tillsammans.

Tack Bodo, tack.

Den evigt viftande svansen är jag säker på att viftar fortfarande, i hundhimlen. Jag är säker på att du får äta hur mycket du vill, bada & simma, busa & springa.

När du låg på britsen & skulle få den sista sprutan & Mamma sa "tack Bodo för allt" tog du några sista små viftningar (fast du var så trött) på svansen, som för att säga "tack själv". Å jag vet att om Bodo hade varit här & sett att vi hade varit ledsna hade han gjort som han alltid hade gjort, gått fram, pussats & viftat på svansen som för att säga "men inte behöver ni vara ledsna, jag mår bra nu."



























Tack Bodo för allt, jag älskar dig.

Sov du lilla videung

/Storasyster

Mattrender, kläder & vetenskapliga artiklar.



Hallå gott folk!

Idag har jag varit i skolan på föreläsning mellan 9-12, en föreläsning om mattrender. Det är så intressant att lyssna på allt matprat, jag blir så uppslukad! Tänk att få chansen att jobba med något & utbilda sig till något som man verkligen brinner för! HÄLSA!:)

Idag var det medlemsdag för hälsopedagogerna & de sålda b.la. föreningskläder. Å jag slog på stort & handlade för en hel tusenlapp!! Ett träningställ (byxa, tröja, shorts, t-shirt) + en hoodtröja & givetvis var vår logga med på kläderna också! Även om det kändes dyrt att slänga ut en tusing så kändes det ändå värt det. För det första hade jag ändå tänkt att köpa nya träningskläder. Priset för träningsstället vad 750 kr & det var ändå billigt. Dessutom är det ett kul minne från utbildningen att ha kläder med mitt yrkesnamn på!:)

Håller just nu på att läsa vetenskapliga artiklar (engelska) om sambandet mellan lågkolhydratdieter & diabets typ 2.

Känner mig forfarande lite "halvsjuk", har känts så i två veckor, som att det är en förkylning på g, men som inte bryter ut...det är såå drygt! För jag har en enorm träningsabstinens! Tränade muskelpass i måndags & har egentligen bokat spinning/styrka idag, men jag funderar på om jag ska vila idag, bara ta en promenad. Vi får se...

Nu, åter till plugg!

Puss!
Cattis, Hälsopedagogen

Anders.



Haj.

Just nu håller jag på att rensa i garderoben & försöker få någon slags ordning, fast för tillfället ligger alla kläder, sängkläder, handdukar utspridda i hela rummet...haha...& sen har jag fillimpor i ugnen också:)

Saknar Anders, min fining. Men vi ses i helgen & jag längtar massor!!

Bjuder på en galen bild på oss två, på kärleken:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Lyxfrukost & söndagspyssel.





God förmiddag!:)


Sov till nio, gick upp & gjorde lyxfrulle i form av fruktsallad (gul kiwi, passionsfrukt, äpple, nektarin, russin, koksflingor & turkisk yoghurt) & scones! Det blev givetvis kaffe på det:) LYXFRULLLE big time!:)

Jag använde dinkelfullkornsmjöl & grahamsmjöl istället för vetemjöl, här kommer recepter till ett bröd (1 bröd, 4 delar).

* 25 gram smör eller margarin
* 1 tsk bakpulver
* 2 dl vetemjöl (alt. grövre mjöl som jag använde istället)
* 3/4 dl mjölk
* En nypa salt


Blanda alltsammans & platta ut till en rund kaka på en plåt & gör ett kryss med en kniv. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i 10 minuter.

Mums:)

Nu är jag förövrigt i målartagen! Före & efterbilder kommer! Ska börja med spegelramen just nu, det ska först grundas, sedan målas två gånger med lackfärg efter det, så idag blir det grundning. Färgen är antikvit, det blir alltså inte helt vitt, utan med en liten gul ton. Svårt att förklara;)

Hörs!

Puss!
Cattis, Hälsopedagogen

Lördagskväll i Gefle.







God kväll!


Klockan är SENT, närmare bestämt strax före tolv, strax före midnatt! Idag hann jag inte med allt på min "att - göra - lista", men jag hann i alla fall med lite, som att t.ex. handla, dammsuga, promenera, rensa & gå iegnom massa papper & så. Dessutom hann jag med att drabbas av akut hemlängtan till Dalarna, men efter att ha sms:at lite med Hanna så kändes det bättre.

Nu ikväll gjorde jag tacopaj (så nu har jag dessutom några matlådar, perfect) & till efterrätt blidde det en fruktsallad av mango, gul kiwi, passionsfrukt & en klick turkisk yoghurt, mumsfilibums!! Har spenderat kvällen framför tv:n, kollat Fångarna på fortet & sedan Mia Skäringers show Dyngkåt & hur helig som helst. Väldigt bra, väldigt, både komiskt & sorgligt på samma gång, jag gillar henne, hon är stencool.

Nej hörre ni, nu blir det mars i säng!:)

Puss!
Cattis, Hälsopedagogen

Lugn förmiddag.



Howdie!:)

Trevlig helg allesammans:) Har haft en lugn & skön förmiddag (även om det fattas något, som en viss Anders till exempel<3). Tog sovmorgon & gick upp vid niotiden, åt en stadig frukost i form av gröt emd hemgjord lingonsylt & sojamjölk + 1 grov macka med messmör & 1 grov macka med bregott, skinka, ost, paprika & tomat. Givetvis en stor kopp kaffe till det här!!:) Älskar att ha en låååång frukost, typ som idag! Då åt jag i lugn & ro samtidigt som jag kollade på några avsnitt av Skilda Världar:) Najsnajs:)

Idag har jag en del saker som jag tänkte göra:


* Gå till Ica & handla det som behövs till en tacopaj som jag tänkte mumsa på ikväll
* Ta en långpromenad i det vackra höstvädret!
* Dammsuga
* Börja sortera en massa papper
* Måla, tänkte börja med att måla ramen på en spegel
* Ev. börja med rensning av garderoben
* Löpning?!?!


Nej vet ni vad, nu är det nog dags att pallra sig iväg till ica så jag hinner med allt jag ska:)

Ha en fin dag allihopa!

Puss!
Cattis, Hälsopedagogen



Snabbvisit till Borlänge!


Varma smörgåsar


Ett hjärta fullt av mums<3

Hallihallå!

Redan fredag! Veckan har både gått fort & segt på samma gång...har dock haft tokont i protesen (huvudet, mahaha) hela veckan & inga värktabletter har hjälpt, inte ens TREO!!!!! Därför har det inte blivit någon träning alls (förutom promenad) den här veckan, vilket märks tydligt på mitt humör & psyke! Jag blir alldeles deppig när jag inte får träna!!! Men! Jag vet också att jag måste lyssna på kroppen:) Om jag känner mig okej imorgon tänkte jag ta en lugn jogg, men det återstår att se:)

Egentligen var det meningen att jag & Anders inte skulle träffas på två veckor!!!!!!!
Detta eftersom han är iväg & jagar med en kompis uppe i hälsingland (tror jag det var;)) den här helgen, vilket är jättekul för honom:) Även om jag tycker synd om de små söta djuren;) I alla fall så åkte jag ändå till Borlänge igår efter skolan & fick dessutom finsällskap i bilen av en viss Hanna & en viss Fjomp, vilket var jättetrevligt:) Å idag åkte jag tillbaka till Gävle igen. I helgen ska jag fixa & greja. Tänkte måla, om lite möbler, rensa & röja i garderoben & dessutom kolla igenom lite papper.

Nu ikväll har jag ätit varma smörgåsar (gretas gårdsbröd + skinka +banan + ananas + cashewnötter + tomat + ost<3), grönsaker & tsatziki. Mums! Sedan har jag även smaskat på lite torkad frukt & nötter:)

Nej, nu ska jag kolla ett par avsnitt av Skilda Världar, sedan blir det nog att krypa ner & läsa Camilla Läckergs Fyrvaktaren innan jag släcker lampan för ikväll:)

Ha en fin afton:)

Puss!
Cattis, Hälsopedagogen


Trötter.




http://publishme.se/168912/imagehandler/?go=upload&cb=tinymce.plugins.ImageHandler.cb_map.id_body

Hej hopp!:)


Har varit trötter hela dagen faktiskt, vet inte varför. Idag var det två föreläsningar i skolan, på förmiddagen föreläsning om kostundersökningar & på eftermiddagen föreläsning om skiftarbete & kost. Intressant! Sedan blidde det middag, powerwalk & idol.

Har köpt första säsongen av skilda världar (nostalgi på hög nivå!!!!!!!) & första säsongen av one tree hill!!!:) Så nu har jag lite att titta på i höstmörkret:) Ska faktiskt slänga mig i soffan & kolla på ett par avsnitt av skila världar innan jag intar sängläge:)

Hörs!!

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Det finns en skillnad.



Ligger i sängen med datorn i knät & läser en rapport livsmedelsverket, intressant, men jag känner mig sjuk! Eller snarare som att jag är påväg att bli sjuk! Ont i kropp & knopp & känner mig som en mosad padda..men jag ska försöka ta det lugnt i helgen, sova mycket!! Jag tror på sömn:) Å dessutom får jag träffa min finaste Anders, som jag inte fått sett på hundra år känns det som!! 

Men till bilderna ovan! Jag har alltid varit en löpare & alltid haft svaga armar! Det är inte förren nu sista året jag har fastnat mer & mer för styrketräning. Bilden längtst upp är tagen hösten 2010 eller 2009, dålig koll...å bilden längst ner från i början av augusti 2011. Viss skillnad kan jag se! Å det är roligt, för jag trodde inte jag ens kunde få muskler!;) Det är kul när man ser & märker skillnad:) Även om den inte må vara så stor:)

Nu ska jag fortsätta läsa lite!

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Big no no!



Morning!:)

Har precis ätit en stadig frukost i form av havregrynsgröt m. lingonsylt & mjölk + en messmörsmacka (kärlek) & en ostmacka & givetvis KAFFE! Mömmmmma!:) Redo för ännu en skoldag! Först föreläsning om kostvaneundersökningar & sedan ska jag sätta mig i bibblan & läsa coaching!

Igår var jag för övrigt på ett jättebra pass, spinning/styrka, dvs en kombo av båda! Började med tuff spinning i 40 minuter & sedan gick vi över till muskelpass 40 minuter! Drygt & skoj!:)

Från & med idag, 1 sepember, kommer inget snask, godsaker osv passera min mun!! Tänkte faktiskt köra en liten "sockersanering" en månad & det ska bli sååå skönt! Komma in i rutiner & bra vanor igen efter sommarens glasätande & fikande!;) Så en månad kör vi & jag kommer vara STENHÅRD på just den här punkten!!! Annars ska jag bara äta & träna som vanligt, köra lite mer kondition än styrka (löpning, spinning), för i sommar har konditionen fått lida & istället har det blivit mycket styrka. Menmen!:)

Tiden rinner iväg ser jag! Måste fixa mig iordning för skolan!!

Ha en fin dag!:)

Puss!
Cattis, häldspedagogen

RSS 2.0