Längdisar!







God kväll!:)

Det är en trött människa som sitter & skriver nu, mor ligger i soffan tillsammans med Bodo, japp, de hakade med till Gävle;)

Har alltså varit hemma i Malung i helgen. I fredags skickade jag in hemtentan som blev urusel!!! Menmen, sånt är livet. Har haft det riktigt bra & bara andats. Jag & Anders åkte längdskidor både i igår lördag och idag söndag. Så härligt - bra för både kropp & själ! Förutom att jag ramlade som en kägla i en backe med ansiktet i snön, haha! jaja:) Anders hade tyvärr bakhalt idag så jag tyckte synd om honom, men han kämpade tappert ändå upp till Byråsen även fast han bara halkade bakåt. Fina man.

Nej hörre ni! Tror jag ska lägga mig på spikmattan ett tag - jag har sååå ont i axlarna!!!

Hörs!:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen



Kaffepaus



Hemtentan ska vara in senast kl 15.00 idag.

Nu blir det paus med kaffe & semla. Jag tar den med vanilj;)

En massa!





God kväll:)

Nu är jag trött tjej! Eller, har varit det hela eftermiddagen!

Så här har dagen sett ut i punktform:


* 6.20 Uppgång
* 8-15 Skola - plugga hemtenta
* Åkte hem, pratade med älskling i telefon
* 16.00  Prommis 60 minuter
* Handling på ica
* 18.00 Tacos<3
* Diskning, ihopplockning

Imorn ringer klockan 07.00, ska plugga hemma. Plugg hela dagen förutom ett brake mitt på dagen där jag ska på core! Sedan på kvällen blire att åka till Borlänge & plocka upp mannen för att sedan åka vidare mot Malung!

Nu blir det att kika i nya Må bra-tidningen som jag köpte idag (boken fick man med som ni ser på bilden) Sveriges Mästerkock klockan 20.00 & sedan ett avsnitt av skärgårdis + att jag ska testa te:t jag köpte idag + ett par fullkornsdigestive med en ostskiva!;) Vardagslyx:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen


Burr!







Morning!

Det är kallt ute idag & jag känner mig redan frusen innan jag ens har stuckit ut nosen utanför dörren. Idag är en sådan dag när man bara vill ligga inne & kura under en filt (min filt med värmeslingor t.ex., hihi), dricka något varmt & kolla på en film.

Men icke!
Har vi INTE tid med! Idag blire att åka till SKOLAN & plugga hemtenta. Tänkte faktiskt ta bilen idag, så slipper jag bära den TUNGA ryggsäcken med mat, böcker, dator osv. med den här jäkla nackspärren +att jag slipper frysa ihjäl + att bilen får ut & åka (får för mig att det är bra att bilen får startas & köras lite när det är så kallt). Blir däremot säkerligen en prommis när jag kommer hem från skolan frammåt eftermiddagen, utan tung ryggsäck;) Promenader är terapi - love it:)

Är för övrigt trött...sovit superdåligt inatt! Tog jättelång tid innan jag somnade...saknar min älskling<3

Menmen! Nu ska jag bara dricka upp den sista slurken kaffe, sen svida om från mysig morgonrock till något mer passande;)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Vad hände?!



God kväll!


Imorse, när jag sträckte på mig så bara POFF gjorde det skitont i nacken! Tror jag har fått nackspärr! Vetekudde, ipren, spikmatta & voltaren hoppas jag ska lindra.

Så det blidde inget muskelpass idag, tråkigt jag som hade sett fram emot det! Ska kolla hur nacken mår imorn:) Då blir det för övrigt att komma igång med hemtentan på riktigt!!! Blir även ett besök hos frissan på eftermiddagen;)

Nu - spikmatta!

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Nu kör vi!



Morron!


8.00 kommer hemtentan för kursen Samhälle & lärande ur ett hälsoperspektiv ut. Den ska vara inlämnad senast fredag kl 15.00. Har bokat grupprum i bibblan i skolan hela veckan, så se hur det går;)

Igår var jag förresten på mit första spinnpass ever!!! Å herrejösss vad drygt det var, svetten sprutade & hela jag skakade efter en timmes cyklande! Men det var kul, mer sånt;)

Skola hela dagen då, sedan MUSKELPASS!;)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Hello:)



Haj!:)


Slänger in  en old bild från Cypern, bara för att liksom;)

Är hos mannen i Borlänge nu - lovely. Igår mös (mysa, myste mös) vi en massa, åt lunch på coco thai (herrej*vlar vad gott det är!!!) & bakade kladdis som avnjöts med vispgrädde, gammaldags vaniljglass & physialis.:)

Idag skulle Anders ha haft match - men det är för kallt för något fotbollsspelande just nu, så det blidde inställt. Svärmor & Svärfar kommer om ett tag - ska bli trevligt att träffa dem också:)

Nej - nu ska jag gå & kolla vad Anders håller på med, det skramlar & låter som att han ska riva ner halva köket, maha;)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Saknar!



Jag saknar min man jättemycket. Han är allt, han är livet.

Dagen har gått snabbt! Vart tog tiden vägen?!?!?!;) Plugg med brudarna på Waynes från 9-12, sedan blidde det lunch på ett annat ställe på stan med fina flickorna Julia, Hanna & Sandra! Ceasarsallad - yumyum:) Eftermiddagen var lugn, gjorde inte speciellt mycket vettigt, sedan blidde det träning i form av ZUMBA!:)

Nu blire soffan & skärgårdis! Ja, jag vet, jag har fatsnat för den serien! Jag har sett alla avsnitt, nu börjar jag om på nytt;)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen


Gruppträff på Wayne´s



Morning!:)

Har precis ätit frulle, Fiberhavregrynsgröt med rivet äpple, kanel & sojamjölk + 1 ägg & kaffe. Yum.

Nu ska jag göra mig i ordning, för idag ska vår grupp träffas & gå igenom redovisningen på Waynes! Skönt att faktiskt inte gå till skolan;) För övrigt tycker jag att de har amazing gott kaffe där!!!:) Så det blir nog någon varm kaffedryck av något slag iaf;)

Vi hörs sen!!:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Hej!!!!



Halloj!:) Slänger upp en bild på en tulpan..som nu är död...men som var fin när den levde;) Tulpaner är så vårigt:)

Hart varit dött här på bloggen i en vecka typ! Mor & hund var ju här förra veckan, sedan åkte jag hem över helgen, så det blidde liksom inte av att sätta sig vid datorn & blogga. Men nu är jag back on track igen;)

Idag har jag varit "ledig" från skolan, hemmaplugg med andra ord. Har dock inte pluggat något, men ska kolla igenom lite saker nu inför en redovisning som vi har på fredag:)

Annars har jag inte gjort så mycket idag, varit på muskelpass, plockat & fixat här hemma.

Men! Nu blir det pluggning & sen promenad!:) Skönt att få frisk luft:)

Hörs senare!

Puss!
Cattis, hälsopedagogen



KLANT!



Ja hörre ni...jag måste då LÄTT ta FÖRSTA PRRIS i KLANTIGHET! Igår kväll skulle jag ta lite te och smörgås. När jag skulle skära brödet slant jag (fråga inte hur jag gjorde - vet det inte ens själv) & skar mig i vänster långfinger & pekfinger. Jag hinner knappt fatta något innan blodet bokstavligen FORSAR & jag springer & hämtar en handuk som jag trycker hårt på. Efter ett tag börjar blödningen avta & jag vågar kolla på fingrarna. I pekfringret har det bara blivit ett litet skrap på ytan så att några bloddroppar sipprar ut. Men i långfinret är det ett jävla jack, rätt över senan!!! Bra gjort. Vid det här laget mår jag dessutom så himla illa...känns so jag ska spy.

Ringer hursomhelst sjukvårdsupplysningen & hon säger att det kan vara lite lurigt bär jag har skurit mig över en led (även om den inte gått av) för det kan lätt bli infektioner & jag kanske måste ha penicillin.Hon påpekar att det inte är någon idé att jag åker till akuten, för då får jag sitta där tills morgonen efter. Hon säger att jag ska tvätta rent, försöka tejpa ihop jacket på egen hand & sedan ta en alvedon & försöka sova. Check.

Nu har jag ringt hälsocentralen, de ska ringa upp 9.30. Hoppas jag får en tid snabbt så de kan kolla på min tass.

Puss!
Cattis, klanten, hälsopedagogen

Härliga söndag!



God förmiddag!


Dagen har varit lugn & härlig hittils. Gick upp halv nio & åt frukost, kollade på ett avsnitt av Skärgårdis & slängde in första omgången tvätt i tvättmaskinen. Nu puttrar kaffebryggaren för fullt, i ugnen finns två härliga fillimpor som håller på att gräddas & nu ska jag läsa lite plugg.

Boken ovan, Corpus Delicti. Riktigt skönt att ha en "vanlig bok" som kurslitteratur!:) Den handlar om att vi lever i en hälsodiktatur & året är 2058. Alla medborgare är skyldiga att sköta sin hälsa, för att undvika att straffas. Har läst hälften igår på ett par timmar, så det blir att läsa ut den idag! Ska vara klar tills imorn:) Anledningen att jag inte börjat tidigare med den var att jag hämtade ut den på posten igår, det tog jättelång tid att få den! Men, det går ju ganska fort att läsa som sagt:)

Det kommer även att bli långpromenad i solen framåt eftermiddagen, & som sagt, vid fem-tiden kommer mor & hund:)

Nej, nu blire kaffe & bok i soffan:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Suck.



Hej!

De har party ovanför...suck:( Dunk dunk...:S

Har iaf att ätit god middag! Slängde ihop lite kyckling & rotfrukter i ugn. Enkelt & gott!:)

Har haft en bra dag, tränat, slappat & läst plugg. För övrigt var step-passet SJUKT jobbigt! Det var en kille som hade hoppat in, eftersom tjejen som skulle leda passet var sjukt! Å jesus hur man körde med oss! Svetten bokstavligen rann!!! Men ja, det är så träning ska vara;) Kommer dock ha grym träningsvärk;)

Imorn blire promenad, brödbak, läsning & sen vid fem kommer mamma & Bodo hit:)

Nu blire soffan resten av kvällen!

Puss!
Cattis, hälsopedagogen



Step & sånt.



God morgon gott folk!:)

Tog en härlig sovmorgon till 8.30. Sedan blidde det frulle (gröt + leverpastejmacka+ kaffe), tända ljus & ett avsnitt av Skärgårdsdoktorn.<3

Klockan 11.00 blire träning; Step/styrka 75 min!:) Blir najs det! Efter det ska jag hälsa på Fjomp & kolla så att han har det bra:)

I eftermiddag blire läsning i form av plugg. Men det känns helt okej. Ska nästan bli skönt att bara ligga i soffan & läsa en hel eftermiddag, maha:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Mys & Pollymuffins!















God kväll:)

Hoppas ni har en bra fredag allesammans:)

Älskling har varit här sen igår kväll, men nu har han åkt igen. Men det har varit underbart att ha honom här:) Vi promenerade till stan efter frukost & kikade lite i affärer. Anders köpte en termos & jag köpte b.la. en ny duk, örhängen på rea & en klocka.:) Sedan gick vi hem & lagade Pasta med tonfiskröra & efter det åkte vi till Fjomp (Hannas katt, är kattvakt i helgen) & umgicks lite med honom så att säga:) Sedan blidde det muffinsbak! Pollymuffins! Å en sak är säker! ALDRIG har jag bakat så saftiga & goda muffins!:)

Här kommer receptet om ni vill testa!:)

Ingredienser

150 150 g smör
2 2 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
2 2 dl gräddfil
1 1 st citron, skalet
3 3 dl vetemjöl
1 1 dl kakao
2 2 tsk bakpulver
1 1 nypa salt
1 1 påse Polly

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, gräddfil och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet.

4. Stick ner några Polly i varje form.

5. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.

 

Jag gjorde även några med chokladen Noblesse, mumma:)

 

Nu blire att kika på Let´s dance & ta det lugnt resten av kvällen! Soffan som gäller;)

 

Puss!

Cattis, hälsopedagogen


Mycket nu.

Nu - plugg. Sen Föreläsning. Sen Power afro. Sen älskling.

Hörs:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Som bortblåst!



God kväll!

Ja, motivationen till pluggandet idag har varit som bortblåst, verkligen. Läste en text som jag inte fattade ett skit av & så blev bara allt värre. Menmen, antar att man måste få ha sådana dagar också. Får ta nya tag imorn! Då ska jag läsa artikel nummer två, en engelsk sådan, på förmiddagen, föreläsning på eftermiddagen & sen power afro. Blir nog bra!:)

Älskling ringde precis & berättade att han tänker komma hit imorn kväll!!!! Han tar tåget efter hans fotbollsträning & kommer HIT, till mig:) Han kommer imorn vid 21.40, sedan åker han tillbaka till Borlänge fredag kväll, för han har fotbollsgrejs på lördag. Men han kommer hit!!! Jag får vara med honom en hel jäkla dag!!!!!!:D Det gav mig iaf lite energi till att plugga:)

Nej, nu ska jag gå iväg & hämta den sista tvätten i torktumlaren, sedan lite....SKÄRGÅRDIS & RISKAKOR!:D

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Lunch



Nyss ätit lunch! Gott som bara den, pannbiffar, potatis, brunsås, morötter & lingonsylt!

Nu ska jag ta tag i pluggandet!!! En kaffe på det så blire nog bra, även om motivation saknas en aning!!!

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Solen skiner!


(Gammal bild på mig & Bodo:))

Morning dudes!:)

Härliga onsdag:) Tog sovmorgon & gick upp halv nio. Åt frukost, gröt med blåbär & hallon & sojamjölk+ avokadomacka med kso & skinka + kaffe. Mums. Har tagit det lugnt nu på morgonen, kollat runt lite på olika blogggar & bara sånt mys:)

Idag har jag ingen schemalagd skola så det blir att läsa hemma istället. Faktiskt rätt skönt:)

Dagens planer:

* Nu - promenad i det fina vädret
* Plugg
* Lunch - Hemgjorda pannbiffar, potatis & egen brunsås
* Plugg
* Träning - gym (blidde inget igår, fick huvudvärken från helvetet då)
* Plugg
* Tvätta
* Middag - Räksallad
* Slappa!:)

Ungefär sådär ser dagens palner ut! Blir nog bra det:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen

Bio



Ger filmen Love & other drugs tummen upp! En riktigt bra feel-good film, det gjorde kvällen! Sedan att man hade trevligt sällskap av världens bästa Hanna gör ju knappast saken sämre;)

Nu blir det att borsta tanden & sen läsa lite Vecko revyn innan lampan släcks! Å givetvis prata med honey i telefon också:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen



Love & other drugs







Morning!:)

Sitter här, & sörplar i mig sista droppen kaffe. Blev gröt med rivet äpple, kanel & sojamjölj + 1 ägg till frulle.

Dagen ser ut såhär:

*9.00-12.00 Skola - seminarium
* Lunch - Makrillpasta
* Plugg
* Dammsuga & torkagolv
* Träning på balansboll - mage & rygg
* Tidig Middag - Bio med bästaste Hanna
* 18.00 Love & other drugs


Så ser min dag ut!:) Hur ser eran ut? Något spännande på agendan?:)

Puss!
Cattis, hälsopedagogen


RSS 2.0