Studentbalen 2009





Hej sötnötter:)

Nu har jag brådis! Balen är idag! Klockan 10.00 ska jag vara hos frisören:) Sedan hos en fotograf! Ni kommer få se bilder;)

Lägger upp en bild på klänningen & min prins:) Hihi:)

Förlåt för detta korta inlägg, men det är verkligen brådis! Å hela veckan har varit sååå dryg & stressfylld med massa prov & skit! Men snart blir det mer bloggning, ska bättra mig nästa vecka för då är slutbetygen satta:)

Jag saknar er, men jag vet att ni finns där & jag hoppas ni har överseende med att bloggen har blivit lidande i en vecka!

Puss på er - ni är bäst:)

Puss!
Cattis

Ursäkta för dålig uppdatering - skolans fel!





Hej på er!:)

Gudars så jag har saknat er nu!!! Men jag har verkligen inte hunnit komma i närheten av en dator, bara i pluggningssyfte! Allt ska vara inlämnat nu på onsdag klockan 12.00. Å imorrn har jag ett svenskatal jag ska hålla (har skrivit ett bröllopstal, hehe) & ett psykologiprov (jag har inte ens hunnit öppnat boken!!!!). Mamma Mia.
PLUS att jag är totalt förälskad i killen ovan, haha..så jag kan inte tänka klart;) Älskar för övrigt bilden..det är han i grönt för er som inte listat ut det..värsta actionbilden;)

Ni ska få roligare uppdatering snart! Ska berätta hur det går med både maten & kärleken & allt där emellan! men just nu måste jag få begära en liten bloggpaus till på torsdag denna vecka! För nu måste jag verkligen fixa det här sista i skolan, & skrapa ihop så många MVG:n jag bara kan!;)

Ta hand om er så länge - vi hörs snart!:)

Ni är bäst & tack för alla gulliga kommentarer! Det värmer i hjärtat!!!

Puss!
Cattis

Kär & galen!



Förlåt! Flummiga inlägg just nu! Kärleken & skolan tar upp ALLT haha! Å mattankarna tar mindre plats...HELT OTROLIGT! Jag känner mig trygg & lugn med min kropp framför honom, det känns som att han verkligen tycker om mig som jag är. Det känns så underbart! På bilden är det jag (blundade & gjorde en rolig min, därav rutan!), min fina Anders & min kompis Sabina:) Bilden togs för en månad sedan ungefär...då visste inte vi att båda kände samma sak;)

Idag kommer för övrigt en vän till mamma & mig &  hälsar på, ska bli mys:´) Ska göra tacopaj till lunch då hon kommer:) Utmaning! Sedan glass till efterätt! Utamning!
Sedan blir det att sticka till några komspiar & plugga järnet! Sedan hem, duscha & sen sticka iväg igen för att ha filmkväll med middag(jävlig stor utmaning eftersom det kommer bli snacks& godis till filmen) hos samma kompisgäng (de är tvillingar) för de fyller 19 år! Sedan 22.30 kommer nog Anders med tåget från Borlänge så då ska jag hämta honom sedan blir det bara mys:) Jag längtar!!!

Vad ska nu göra idag?:)

Jag måste städa & börja fixa paj! Eld i baken! HahaXD

Puss!
En kär Cattis

Jag flyger & utmanar mig - bra:)


                         +


                     +


                        

God Morgon!

Blir ett snabbt inlägg för jag måste hinna gå igenom en redovisning om skadestånd & försäkringar innan jag sticker till skolan! Å men en Anders i tankarna blir det lite svårare..haha! Ursäkta bristen på inlägg & flummiga inlägg just nu - men jag flyger:)

Alla skolarbeten ska vara inne senast onsdag nästa vecka klockan 12.00. Så nu är det eld i baken! Allt måste verkligen vara klart då...hjälp! Kommer jag hinna?! Jag måste hinna! Det är bara tusen saker att göra...!:S Jaja, det MÅSTE gå!

Har ätit en utmande frulle minst sagt!

* Fiberhavregrynsgröt med äppelmos & sojamjölk
* Ett polarbröd (fullkorn inte vete som på bilden) med bregott & tunna, tunna falukorvskivor
* En kopp kaffe

Anledningen till att jag hade falukorv på mackan var att det inte fanns något pålägg mer än smör..& det kändes så tråkigt! Så då skar jag tunna skivor falukorv! Å gudars så gott det var:)  Jag fattar inte att jag gjorde det - falukorv är läskigt...hahaXD Nej, men det gick över förväntan!

En jättefin låt! Lyssna!:D Jag gråter när jag hör den...:S


It´s your love

http://www.youtube.com/watch?v=ohC7o_PPPtY

Dancin' in the dark middle of the night
Takin' your heart and holdin' it tight
Emotional touch touchin' my skin
And asking you to do what you've been doin' all over again

Oh it's a beautiful thing don't think I can keep it all in
I just gotta let you know what it is that won't let me go

It's your love
It just does something to me
It sends a shock right through me
I can't get enough
And if you wonder
About the spell I'm under
Oh it's your love

Better than I was, more than I am
And all of this happened by taking your hand
And who I am now is who I wanted to be
And now that we're together,
I'm stronger than ever
I'm happy and free

Oh it's a beautiful thing,
Don't think I can keep it all in
If you asked me why I've changed,
All I gotta do is say your sweet name

It's your love
It just does something to me
It sends a shock right through me
I can't get enough
And if you wonder
About the spell I'm under
Oh, it's your love

Baby, Oh oh, oh,

Oh it's a beautiful thing,
Don't think I can keep it all in
I just gotta let you konw what it is that won't let me go

It's your love
It just does something to me
It sends a shock right through me

Puss!
En kär Cattis

I can't get enough
And if you wonder
About the spell I'm under,
Oh it's your love
It's your love, it's your love, it's your love

HAN<3



Lägger upp en bild på min sötnos:) Tar kanske bort den sedan, just in case;)

Men ja..är han inte söt? HIhi:) Han är fin både inuti & utanpå:)

Jag är tokkär!



Hej på er!:)

Jag har varit uppe sedan halv fem i morse..kan inte sova...kan inte koncentrera mig..& har ingen aptit! Det är värre...! Men jag tvingar i mig så gott jag kan! Alltså...det här HÄNDER INTE! Det är HAN, HAN!:) Fina, underbara människa! Jag vill visa honom för hela världen:)

Det är sjukt vad jag känner mig stark just nu! I Hans armar är jag stark! Det känns som jag kan erövra världen! Vinna över ÄS! Jag känner mig oslagbar:)

På lördag åker jag till Borlänge...wihi, jag längtar efter honom så jag tror jag tuppar av snartXD

Osammanhängande inlägg...men ja...jag är nog tokkär!


Kärlek, pizza & en drink eller två!





Hej på er sötnötter:)

Hann inte blogga igår, blev så sent! Men nu så:)

Helgen har varit väldigt utmanade för äs! När jag åkte i lördags åt jag bara en tallrik gröt innan jag åkte..det var min middag! Men på vägen till Borlänge gick jag in på OK & köpte en korv i baguette & lite naturgodis! Bra va?;) Sedan kom jga hem till Anders...mamma mia...Jag hr aldrig nämnt honom tidigare..kanske för att jag är rädd att han skulle läsa det här! Å andra sidan vet inte några av mina närmaste kompisar att jag bloggar...bara för att det känns så pass personligt med ätstörningen på något vis..ja ni kanske fattar! Hursomhelst! Jag har gillat Anders väldigt, väldigt länge! I närmare bestämt sex år egentligen..men det är inte förren det senaste halvåret vi verkligen har lärt känna varandra på riktigt! Jag har bara varit som en vän för honom tidigare, men nu tror jag att känslorna har vuxit säg starkare från bådas sidor! Att det började med en vänskap tror jag är en bra grund att stå på!:) Har hälsat på honom i Borlänge en gång tidigare...men då sov jag på soffan! Men den här gången fick jag sova hos honom, tätt ihop:) Märk väl SOVA;) Bara lite pussar...jag vill gå lungt fram ändå...känns som det blir mer seriöst:)

Gud...jag har nästan glömt bort ÄS i helgen för jag har varit så upptagen av andra tankar! Det kanske var EXAKT det här som behövdes för att jag ska fixa den sista biten! Herregud! Jag åt 3/4 pizza igår..& just nu bekommer det mig inte nämnvärt..bara små-ångest! Så härligt - jag tror jag drömmer:)

Puss!
Cattis

Utgång ikväll!



Hej på er!:) Tack för era tips angående fibrer & magproblem - ska våga variera mig:)

Idag har jag bara pluggat & varit ute på en härlig löptur i skogen! Ätit tacopaj från igår, en stooor bit, höhö..man blir himla hungrig av att springa 1 mil;)

Nu ska jag faktiskt åka & hälsa på en kille i Borlänge!:) Vi ska ut på krogen ikväll - tar nog en drink, kanske två! Även det är förbjudet för ÄS...dricka kalorier... Menmen! Jag ska inte dricka mig super berusad, jag är inte sådan! Jag tänker på kroppen..för en gång skull..hehe..så en, max två drinkar! Undrar om jag håller detXD

Har lite brådis nu, tar två timmar att köra till Borlänge..ska hinna käka något innan. Tänkte faktsikt köpa lite naturgodis att mumsa på i bilen till Borlänge, för jag har inte hunnit med något eftermiddags-mellis. Bra utmaning, eller vad säger ni?:)

Sover över hos Anders, så jag kommer hem imorrn kväll! Vi hörs då!

Take care! Ni är BÄST:)

Puss!
Cattis

Äter jag för mycket fibrer?



God Morgon sötnosarna! Hoppas ni sovit gott:)

Själv vaknade jag av att det sved i magen - välkommen tillbaka magkatarren! Mindre kul...men..that´s life I guess!:S

Förresten så åkte jag& köpte godis igår kväll, bra va;) Maha! 1-0 till mig! Okej..jag tvekade i typ 1100 år & hade ångest som fan...:S Men jag klarade det ju! Jag ser verkligen sådana saker som utmanngar, & vet att det är EXAKT det som gör mig frisk!!!

Dagens Frukost!:)

* Fiberhavregrynsgröt med äppelmos & sojamjölk
* En grov macka med keso
* Ett kokt ägg
* En kopp kaffe med mjölk


Mums!:)

Har tänkt på en sak! Undrar om jag äter "för mycket" fibrer...jag är ganska hård i( och utanpå!) magen & får ont ibland. Äter ju mycket frukt, speciellt äpplen...& alltid grovt, gärna osötad bröd, oftast fazer Rågform. Sedan äter jag ju alltid fullkornsvarianter av ris & pasta. (Förutom i skolan när det ibland inte är det.). Kanske vore än idé att prova att minska mängden fullkorn & fibrer?! Fortfarande vill jag ju äta det, för att kroppen mår bra av det..men kanske minska ner på det - också ur rent utmaningssyfte! Kanske ta en ljus macka istället för rågform. Kanske inte en helvit fralla så det blir som att käka luft & man är lika hungrig en sekund senare! Men bara något..halvgrovt?!

Har ni tips på bröd så skulle jag bli superglad:)

Nu blire plugg, sen löpning i skogen & sen plugg resten av dagen!

Ha det fint så länge så hörs vi!:)

Puss!
Cattís

Utmaning på utmaning!





God Kväll på er! Hoppas dagen varit bra:)

Min dag har varit rätt lugn:) Började ju inte skolan förren 12.30 & var klar vid 15.00. Sen åkte jag hem, åt mellis & gick ut på en härlig promenad med vovven i skogen! Mm:)

Nu till middagen har jag gjort tacopaj.bra va?!;) Var ju en av sakerna på "listan" som är lite småjobbigt att äta! Men gud vad gott det var - & åt, det gjorde jag vill jag lova!

Lägger ut receptet om någon är intresserad:) Dock bytte jag ut vetemjölet mot hälften grahamsmjöl, hälften dinkelmjöl! Tycker det blir godare:)

TACOPAJ:

Fyllning 1:

500 g köttfärs
1 gul hackad lök
1 påse tacomix
½ dl vatten stek alltsammans i en stekpanna, först löken

Fyllning 2:

4 hackade tomater
2 dl crème fraiche
4 msk majonäs
2 dl riven ost
(2-3 hackade pepperoni, kan uteslutas)
(Italiensk salladskrydda, kan uteslutas) blanda alltsammans

Pajdeg:

4 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör/margarin
1½ dl mjölk denna pajdeg skall inte förgräddas

Tryck ut pajdegen i en form, lägg i fyllning 1 och sedan fyllning 2.
Grädda i 250 grader i 15-20 minuter.

Funderar på att ta bilen & sticka iväg & köpa lite godis - mata själen lite! Skulle bli en bra utmaning! Eller vad tycker ni?:)

Mumsar ni på något gott idag & har ni käkat en mumsig middag ni också?;)

Puss!
Cattis

Tog jag mig vatten över huvudet igår?



God Morgon fina ni!:)

Har sovmorgon idag, men har ändå hunnit käka världens mumsigaste frulle & tagit en promenad i skogen! Så härligt:) Jag säger bara det - bättre start på morgonen går nog inte att få!:)

Dagens Frukost:

* Fiberhavregrynsgröt med en klick äppelmos & sohamjölk (märk väl ÄPPELMOS, fasen så gott & läskigt!;))
* En grov macka med keso & skinka
* Ett kokt ägg
* En kopp kaffe med mjölk

Vad hade ni till frukost denna fredag?:)

Funderar om jag tog mig vatten över huvudet igår angående min "Dröm-mat-dag"! Visst, jag skulle vilja äta så en dag - men tror inte jag pallar allt det på samma gång - än! En sak i taget tror jag...annars blir det nog bara pannkaka av alltihop! Har ju t.ex redan börjat dagen med äppelmos (har inte ätit det på flera år) & ikväll tänkte jag göra tacopaj! Har alltid svårt för pajer, men det är ju så gott, speciellt tacopaj så det vill jag se som en utmaning:)

Jag måste beta av lite saker i taget...kommer ni ihåg min drömfrukost - som jag önskar jag skulle vilja äta bara för att det är gott! Det var ju "Vaniljyoghurt (3%) med START (som är som kaksmulor, så gott, maha)en limpsmörgås med smör & ost & kaffe." Då har jag tänkt såhär! Istället för att ta allt på en gång kan jag börja med att t.ex ta vaniljyoghurt med kellog´s allbran & limpsmörgås med keso! Då börjar jag ju liksom utmaningen med yoghurten & brödet! Jag tror det blir lugnast så! Eller vad tror ni?:)

Nu ska jag plugga ett tag! Börjar inte förren 12.30 idag (det var första gången vi fick en SOVMORGON typ, tackar & bockar), så jag äter lunch hemma. Blir kålpudding, potatis, lingon & koka grönsaker - riktig husmanskost:) Sen blire PLUGG! Ikväll bara mys:)

Vi hörs! Ha en fin dag!

Puss!
Cattis

Tänk hur en dröm mat-dag skulle se ut!



God Kväll på er!

Har ätit riktigt bra idag - tycker jag iaf! Bara för att bevisa så måste jag skriva ner! Har utmanat mig också, mahaha;)

Dagens (stolta) matintag!

·        Frukost: Gröt med rivet äpple, kanel & mjölk +en kesomacka & ett kokt ägg

·        Mellis: 1 äpple

·        Lunch: Pasta med skinksås & grönsaker + en knäckemacka med keso

·        Fika med kompisar: 1 dammsugare & kaffe

·        Mellis efter träning: I grov kesomacka

-       Middag: Blodpudding med lingonsylt, råråvina morötter & två knäckemackor med keso. En apelsin till efterrätt för     att  ta upp järnet bättre!
-       Kvällis? (vet ej vad det blir än)

Dagens motion har varit terränglöpning 50 minuter & lite styrka överkropp. Härligt, härligt! Speciellt det förstnämnda:)

Men ibland funderar jag över vad jag verkligen, VERKLIGEN skulle VILJA äta under en dag, utan ångest & tankar! En dröm-mat dag skulle se ut såhär:)

Dröm-mat dag:

* Frukost: Vaniljyoghurt (den med 3%) med Start (sådana där som är som kaksmulor, gott..men mycket socker, höhö)& skivad banan  & massa olika nötter & fröer & en limpsmörgås med bregott & hushållsost. Till det en stor kopp kaffe!
* Mellis: Vattenmelon
* Lunch: Friterade räkor, jasminris & sötsur-sås
* Mellis: Minst ett polarbröd med messmör & ett glas oboy
* Middag: Tacopaj
* Kvällis: En skål med naturgodis


Mums. Vilken drömdag! Inte världens nyttigaste matdag precis!!! Men om man skiter i allt sådant så skulle jag välja det här - det är sådant som är läskigt att äta! Mycket av det har inte stoppats i min mun på flera år! Så vad säger ni..ska jag förverkliga min drm-matdag? Eller ska jag låta det vara en dröm?


Mumsig frulle - & varmamackor - snack!



God Morgon fina ni!:) Hoppas ni sovit gott!:)

Sorry att det blev dåligt med uppdatering på bloggen igår! Var tokstressad hela dagen, kom hem från ridningen vid 21.30, då var det bara att duscha, äta kvällis & sen bums i säng - jag var helt slut!

Men TUSEN TACk för era gulliga kommentarer! Jag blir helt rörd när jag läser dem, tack!:) Ni får mig att vilja kämpa!:)

Dagens Frulle då!:)

* Havregrynsgröt med rivet äpple, kanel & mjölk.
* En kesomacka med rökt skinka.
* Ett kokt ägg.
* En kopp kaffe med en skvätt mjölk.


Mumsmums. Vad hade ni til frukost idag?:)

Fick en fråga förut, angående hur många varma mackor jag äter & hur jag gör dem. Visst kan jag svara på det! Men kom ihåg att vad man behöver & vad man blir mätt på är VÄLDIGT individuellt, så jag tycker det är liiite småfarligt att skriva..menmen! Kom ihåg att det är din kropp & att den vet bäst:)

Hursomhelst! När jag gör varma mackor brukar jag göra dem på olika sätt! Oftast av ett formbröd, typ raskens eller något. Sedan har jag på chilisås, ananas, ost, tomat, fetaost & cashewnötter! Ibland tar jag svampstuvning på! Lite olika:) Det beror såklart hur hungrig jag är..men iaf fyra st med ordentligt med pålägg är lagom för mig & för att min mage ska sluta kurra!;)

Nu har jag lite brådis igen! Haha...åj..vänta bara tills efter jag tagit studenten---då ska det bli mycket bloggande - jag längar!;)

Ha en fin dag!

Puss!
Cattis

Härlig start på dagen!



God Morgon! Sovit gott?:)

Jag sitter här & käkar en ritkig STADIG frulle efter en härlig morgonpromenad i skogen!:) Solen lyste & fåglarna sjöng för mig - livet!:)

Dagens STADIGA frulle:)

* Gröt med skivad banan, valnötter & pumpakärnor
* En grov macka med keso & rökt skinka
* 2 kokta ägg
* En kopp kaffe

Nu bör jag stå mig ett liiitet tag iaf;)

Vad hade ni till frukost idag?:)

Idag står följande på agendan:

* 9.00-16.00 Skola
* Åka till jobbet & kolla sommarens schema ( alltså mitt sommarjobb)
* Åka till frisören som ska fixa mitt hår till balen, vi ska kolla lite på olika frisyrer & så!:)
* Hem & käka middag
* Plugga på mitt svenskatal
* Rida!:)
* Hem & duscha, käka kvällis & sen bums i säng;)

Nu har jag lite brådis!:)


Tack förresten för era gulliga kommentarer! Om jag glömmer att svara på något ber jag om ursäkt, då får ni fråga igen! Jag har så mycket i huvudet just nu, hehe.

Ha en bra dag så hörs vi!:)

Puss!
Cattis

Jag orkar inte strida längre - jag & monstret ska ge upp kampen!



God Kväll sötnötter! Har dagen varit bra?:) Hoppas det!

Min dag har varit...omtumlande! Just nu är jag helst slut! Lägger upp en bild på dagens middag - tonfisksallad & till det en grov minibaugette med mjukost..yummie:)

Engelskatalet gick för övrigt helt okej! Kom av mig lite en gång, snubblade på ett ord, men jag lyckades fånga upp det rätt bra ändå. Förväntar mig inget annat än VG i Engelska C, det är trots allt än svårare kurs. Så, ja!

Sedan bar det iväg till Mora...ställde mig på vågen...eller snarare sprang på vågen för jag blev så förbannad & ville ha det gjort. 1,5 kilo upp, as I thought. Fast jag skyller det på mensen & att jag vägde mig med alla kläder på...ska ta vikten nästa vecka & kolla hur det är då. Men här ska det fan inte kompenseras! Det är bara att acceptera! Jag har en normalvitkig, som jag SKA ha, så va fan!!!

Min behandlare visade en jättesmart grej angående hur jag ska hantera ångesten. Vi har pratat mycket om att jag måste acceptera ångesten för att den ska avta, och det funkar fakiskt. Hon rev ur ett pappersark ur ett block och sedan tryckte vi våra händer mot papperet, på varsin sida. Hon sa typ "jag är ångesten" & sen skulle jag trycka bort hennes hand med alla kraft! Tills jag tillslut inte orkade trycka längre, orkade inte kämpa emot...så då lade jag papperet (som skulle symbolisera ångesten) i handen & lät papperet ligga där. Ångesten fick finnas där men istället för att slåss mot den accepterade jag den. Å den avtog mer & mer. Himla smart grej!

Å..hur ska jag kunna skiljas från min behandlare...kanske redan nu till sommaren?! Eftersom det antagligen blir flytt med plugg till hösten...fan. Hon har verkligen hjälpt mig ur helvetet.

Idag sa hon: "Cattis, du ska inte behvöa kämpa med det här längre, det är klart nu, du ska inte behöva ägna all din tid åt det här." Något i den stilen sa hon. & det fick mig att förstå, att jag är fasen värld att må bra, att slippa den där dumma sjukdomen! Å Jag känner verkligen hur jag nästan har slagit mig fri från den, inte helt-...men jag är på god väg!:)

Mora idag - vågjäveln & allt!



God Morgon!

Ursäkta språket i rubriken, men vågen är bara inte min bästa vän...Ska som sagt till Mora idag, först skolan från 9.00-13.00, sen måste jag ta bilen & åka till Mora. Känns sådär att ställa sig på vågen idag. Känner mig stor & pluffsig, kanske för att jag har mens...fan, vill inte ta någon vikt idag.:S

Idag ska jag iaf hålla tal i engelska - det sista jag gör i Engelska C - ever!;) Mahaha:) Wish me luck:)

Vad händer för er idag?:)

Vi hörs!

Puss!
Cattis

Dinkelpannkakor, trött Cattis & löpning!





Hej hopp!

Rubriken kan nog sammanfatta dagen ganska bra. Speciellt "trött Cattis". Gosh, jag är verkligen helt utmattad efter förra veckans bravader på havet!!! Idag har jag iaf utmanat mig till både lunch & middag, bra va?!;) Lunchen blev dinkelpannkakor med vaniljglass (käkade 5 stycken, var skithungrig) & till middag varma mackor! Yum:)

Har varit ute på en springtur nu ikväll i skogen, njöt verkligen till fullo! Bara en lätt joggingtur, lyssnade på fåglarna, såg solen gå ner längs horisonten...då mår jag verkligen bra - på riktigt!:)

Tack förresten för kommentarerna angående klänningarna i föregegående inlägg! Å ja, givetvis ska ni få se dem på sen!:)

Måste kila, Tonårsliv börjar nu på svt1!

Puss!
Cattis


Allt för balen & studenten!















God Kväll Sötnötter!:) Hoppas dagen varit bra!:)

Själv har jag varit dödstrött hela dagen! Är nog för att jag börja slappna av efter en hemsk vecka på sjön! Har inte alls fått så mycket gjort som jag hade önskat...tröttheten har varit för överväldigande! Jag är verkligen helt matt & slut i kroppen...& den skriker liksom VILA! Har sovit max 3-4 timmar / natt denna vecka. Det är på tok för lite om man paddlar i en kajakjävel (yrsäkta språket) 2 mil om dagen!!!

Jaja! Nu har jag iaf lagt upp lite bilder på balklänningen! Skorna & väskan ska jag ha till!:) Den vita klänningen ska jag ha till studenten & sedan...MÖSSAN!!!:) Den viktigaste av allt;)

Nu är jag dundertrött...ska sova! Men skriver något mer intressant (kanske, kika in så får ni själv avgöra, haha) imorrn bitti när jag är mer på hugget & inte trött som en död..mört!;)

Nattinatti!

Puss!
Cattis

Jag är SÅ lycklig just nu!



God Morgon!:)

Alltså, jag är verkligen sååå lycklig! Lycklig att jag är hemma på fast mark - att jag lever & inte de där skyhöga vågorna slukade mig ner till havets botten!

Denna kajakpaddling som varade i en vecka har fått mig till följande insikt:


1.
Jag sätter mig ALDRIG under några som helst omständigheter i en kajakjävel igen.


2.
Burkskinka som ser ut som kattmat är så himelskt gott när man är hungrig & genomblöt.


3
. Om jag förfryser mina händer sväller de upp som boxningshandskar!


4.
Det är INTE kul att vakna i ett fuktigt tält med en genomblöt sovsäck.


5
. Det är INTE kul att inte ha ETT PAR torra kläder, utan man kan vrida ur allt som en trasa.


6.
Jag har respekt för vatten!


7.
Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv.

8
. JAG ÄR SÅ J*VLA STOLT ATT JAG KLARADE DET, FAST JAG VAR LIVRÄDD!!!

9.
Jag är så bortskämd - att få sitta & äta inomhus när det hällregnar är något jag ska vara väldigt tacksam över.

Tillslut...så är jag hör & häpnad väldigt glad att jag följde med & klarade mig igenom denna hemska vecka...det har stärkt psyket något enormt!

Ja...lycklig är jag...har precis ätit en jättegod frukost! Inomhus i värmen med torra kläder, haha;)

Dagens Frulle:

* Gröt med skivad banan, gojibär, valnötter & pumpakärnor.
* Två knäckemackor med bregott & ost.
* En stor kopp kaffe!


Vad händer för er idag?

För mig blir det PLUGG! Först & främst ska jag slänga alla kläder från paddlingen i tvätten, har inte orkat göra det än..sedan en trip till sommarstugan. Men SEDAN PLUGG!!!:S

Förresten! Igår stack jag till Borlänge & köpte balklänning & studentklänning! Ska visa er sedan;) Expiditen i affären med balklänningar sa att jag hade en kropp som en mannekäng (hur stavas det?!), så det var kul att höra!:) Det stärkte självförtroendet!

Nej, nu ska jag tvätta de kläderna som stinker eldrök!

Puss!
Cattis


Jag sätter mig ALDRIG i en kajakjävel igen!



Hej på er!

Ehm...ja! Som rubriken avslöjar så har veckan varit rätt tuff! Det har regnat & blåst konstant, varit skyhöga vågor på havet & jag har inte haft några torra kläder! Det har verkligen HÄLLREGNAt & varit svinkallt! Det är inte kul att vakna varje morgon i ett fuktigt tält med en genomblöt sovsäck! ALDRIG MER!!! Maten har faktiskt inte varit något problem...vi har paddlat minst två mil per dag, så man har varit hungrig som tusan! Det måste ha varit någonslags överlevnadsinstingt som jag upplevt!

Jaja...här kommer svaren på era frågot iaf! :) Vissa frågor är lite känsliga & jag är rädd för att det kan trigga eller något..& det vill jag inte! Så läs svaren på egen risk i så fall!

1. Har du fått behandling på MHE? Nej.

2. Vilken äs har (hade) du? Anorexia

3. Hur lång är du? 172 cm

4. Vad vägde du som minst? 45 kg

5. Vad väger du nu? 57 kg

6. Vad fick dig att vilja bli frisk? Jag ville få tillbaka livet! Ett liv med anreoxia är inget "liv"! Det var dens törsta drivkraften!:

7. Hur många kcal äter om om dagen? Jag undviker gärna att prata om kcal. Jobbar för fullt med att INTE räkna dessa dumma, faktiskt betydelselösa siffror. Men en bit över 2000 kcal / dag helt klart.

8. Vad har du för framtidsplaner? Jag vill skaffa mig en bra utbildning, bli frisk "på riktigt" & leva livet!:)

9. Vad är din favoritsysselssättning? Spela gitarr, det är grejjer det!

10. Har du många kompisar? Har faktiskt väldigt många fina, underbara vänner!:) Så, ja!:

11. Vad gillar du för musik? ALLT! Men jag är väldigt insnöad på lite country! Ett hett tips! Rodney Atkins! Nickelback är också bra;)

12. Vad gör du på vardagarna (jobbar/skola)? På vardagarna sliter jag i skolan!;)

13. Vad har du för klädstil? Jag skulle nog berskriva min klädstil som bekväm & stilren! Jag tycker om kläder, verkligen! Ibland klär jag mig nog lite åt det sportiga hållet också!

 14. Var det jobbigt att gå upp i vikt? Kände du dig tjock under den tiden eller hur man skall säga? Jag ska inte sticka under stol med att viktupppgången var jobbig. Jag kände mig betydligt tjockare då än vad jag gör nu! Det är en process som man måste gå igenom & man kommer starkare ur den, jag lovar!

15. Finns det mat som ätstörningen fortfarande förbjuder dig att äta? Inte direkt "förbjuder". Men visst finns det mat som fortfarande är jobbig att äta. t.ex pizza, pommes frites, hamburgare osv. Men åt faktiskt en hamburgare på MAX på hemvägen från kajakturen igår!;) BRA UTMANING!!!!

16. När du var som sjukast, vad åt du på en dag ungefär?  Alldeles för lite!!! Frukosten åt jag kanske en tallrik gröt om det var en bra dag.. Sallad till lunch & en macka utan något till middag. SJUKT!

17. Favoritmaträtt? Lax i alla dess former! Så sjukt gott!:)

18. Tänker du mycket på mat? (Kanske svårt att förstå frågan, men menar mer om du tänker på vad du äter, att du läser innehållsförteckningar och sådant) Det är klart att tankarna finns där. Men absolut inte lika mycket som förut! Jag har kommit överrens med min behandlare att INTE läsa innehållsförteckningen, så det gör jag inte! Ger mig bara tokiga tankar!

18. Vad vill du ha för framtida yrke? Jag vill bli dietist, hälsopedagog eller sjukgymnast:)

19. Klarar du att ta tillexempel en macka till om du inte blir mätt på din "vanliga" frukost, UTAN att känna att du måste dra bort en macka från någon annan måltid under dagen? och omvänt, kan du hoppa över mellis om du inte alls är hungrig någon dag eller "tvingar" du i dig det ändå bara för att inte riskera att falla tillbaks i ÄS? Ja, jag tar en macka till om jag inte är mätt, i de allra flesta fall! Jag försöker verkligen att lita på kroppen & dess signaler, den vet ju ändå bäst! Om jag inte är hungrig till ett mellis så hoppar jag absolut inte över, kanske bara tar något mindre.

20 . Vad har du vägt som mest/minst? Som minst 45 kg, som mest 60 kg.

21. Vad är det för gymnasieprogram du går? Jag går Samhällsprogrammet med ekonomisk inriktning.

22. Vad har du för ämnen? Oj! Massa! T.ex psykologi, filosofi, geografi, internationell ekonomi, rättskunskap, företagsekonomi, idrott & hälsa, historia, religion, information & layout mm. Givetvis matte, svenska engelska också!

21. Vilket är ditt favoritämne? Svenska, helt klart!

22. Vad hade du för projektarbete? Jag & två kompisar till åkte till London & sedan tryckte vi upp en reseguide om London. Kul att göra något praktiskt för omväxling skull:)

23. Har du långa dagar?När jag går i skolan börjar jag 9.00 och slutar 16.20.

24. Hur gör du för att känna att det är "okej" att äta godis och kakor ibland? Hur hittar man den där balansen och vetskapen om att det inte gör en tjock? Träning! Det gäller att utmana sig! Annars ser man ju inte att det faktist går, att man kan äta godis & kakor då & då utan att det händer någonting!:) Man måste våga komma över den där läskiga tröskeln, att utmana sig själv! Då blir det lättare för varje gång! Prova så får du se, det funkar!:)

25. Har du tips på bra mellanmål man kan ha med sig till skolan? Macka med pålägg, frukt, nötter, bägare med yoghurt, bars, torkad frukt.

26. Vad fick du på högskoleprovet? Haha...jag hade gärnat svarat pass på den här frågan! Grejen är att jag tog itne högskoleprovet seriöst för fem öre, orkade inte. Så reslutlatet blev 0,5...hahahaha!

27. Hur ser dina betyg ut? Övervägande MVG! Kommer nog gå ut med poäng omkring 18-19.

28 .Ska du jobba i sommar, i såfall med vad? Jag ska jobba på en folkhöskola, i receptionen. Ta emot gäster osv.

29. Vad är det roligaste du vet? Det roligaste jag vet är nog att sjunga & spela gitarr, eller ta en härlig springtur i skogen!:)

30. Tycker du att du fått bra hjälp för anorexin? Jag har fått behandling via BUP. Har gått /går (sista biten nu!!!) hos en behandlare som är "expert" på ätstörningar. Så ja, jag har fått bra hjälp tycker jag!

31. Vad ska du göra i sommar? I sommar ska jag jobba, slappa, sola, resa & äta glass;)
gillar du att resa?

32. Har du ngn gång under sjukdomen eller nu haft problem med tarmen, och varit tvungen att tänka på hur du äter för att bli bättre och isf hur åt du då?
Mja...mest i början kanske! Åt för lite - när jag började äta mer blev det bättre!

33.  Kan du äta mkt fett i alla måltider utan att bli dålig fysiskt? Det beror på hur man definerar "mycket"! Jag ser hursomhelst till att få in fett i alla måltider på ett eller annat sätt. Om det blir mycket är det klart att det till en bröjan kan vara lite jobbigt, men det går över!

34. . Är du allergisk mot ngt? Ja, mot pälsdjur & pollen. Jag har ju dock en hund som ni kanske vet! Jag tål labradorer, av någon underlig anledning:)

35.  Favorithundras? LABRADOR!:)

36. Husdjur? Hehe, japp..hunden Bodo:)

37. Har du fått några fysiska men från din anorexi? Det var mest i början, att jag förlorade mensen under 2,5  år, var väldigt svag osv.

38. Vart gick/går du i behandling? Fick du matschema då som du följde/följer och hur ser det ut? Går på behandling i Mora på BUP. Japp, fick ett matschema. Följer det dock inte lika strikt nu.

Det såg ut ungefär så här!

Frukost: Gröt alt. fil med flingor, två mackor med pålägg & ett glas juice.
Mellis: Frukt
Lunch: En tallrik med MAT! (inte massa sallad alltså!) Minst en knäckemacka med smöt & ett glas mjölk.
Mellis: Macka, frukt & juice.
Middag: Samma som lunch.
Kvällsmål: Två mackor med pålägg & ett glas juice.

39. Hur länge var du sjuk innan du fick hjälp/började gå upp i vikt? Jag var sjuk i ungefär 1/2 år innan jag fick hjälp, klarade inte av det längre. Så jag fick som tur hjälp snabbt!!!

40. Favvispålägget? Avokado! Helt klart, sååå gott:)

41. Favvisfrukten? Äpple

42. Favvisgodiset? CHOKLAD!:)

43 Bäst kolhydratskällan till frukost, lunch och middag? Till frukost skulle jag säga gröt & bröd, till middag & lunch är det allt möjligt! Pasta, potatis, ris, bulgur, couscous. Mums:)

44. Hur åt du när du skulle gå upp i vikt?  Se matschema ovan.  Hade totalt röresleförbud.

45. Hur hittar du motivation till att fortsätta kämpa?
För jag vet att det är så himla värt allt slit! Jag vill leva igen!:)

46. Har du någon gång känt att du tappat livslusten? Oja, många gånger under den svåraste sjukdomstiden! Men jag är glad att jag lever:)

47.Vilken är din största dröm? Oj, klurig fråga!:) Att vara frisk & leva:)

48. Favoritfrukost? Gröt, mackor med keso & avokado & massa frukt!!:)

49. Har du många nära vänner? Jag har nog 3 väldigt, väldigt nära vänner som jag pratar om ALLT med! Annars har jag många fler, men inte lika nära.

50. Vad får dig lugn? Naturen, att vara i skogen & strosa runt & höra fåglarna kvittra:)

51. Hur mår du nu? Jag lever och mår faktiskt för det mesta väldigt bra!:)

52. Har du mycket ångest? När jag äter något jobbigt så är det klart att ångesten dyker upp. Det är också ganska relaterat till stress & om det är mycket i skolan. Då kommer ångesten mer på köpet! Men den är mycket mindre än vad den har varit!!!

53. Hur känner du inför måltider? Nu känner jag mig relativt lugn inför måltider. Om jag äter ute, eller hos någon kompis är det jobbigare, men jag får aldrig totalpanik längre.

54. Har du ångest för annat än mat, typ socialfobi eller så? Nej, jag är nog väldigt social av mig:)

55. Panikångest? Om jag vistas i trånga utrymmen!

56. Gillar du friluftsliv? Det är skoj! Om det inte ösregnar;)

56. Favoritlåt? If you´re going through hell - Rodney Atkins. Lyssna på den, texten är så bra! Den får mig att tänka på att jag ska kämpa mig ur ätstörningen!!

57. Tre godaste maträtterna? Lax, tacos & ...tacos igen!;)

58. Godaste brödet? (köpe- eller egenbakat)
Skepparhalvor! Annar sär allt hembakat gott typ;)

59. Hur ser en helt vanlig dag ut för dig, med skola, fritidsintressen och dyl.? Skola från (oftast) 9.00 - 16.20, sedan hem & plugga. Tar en promenad med hunden för att rensa hjärnan!

Sådär, hoppas ni är nöjd med svaren! Annars får ni fråga igen!;) Kul med så många frågor!:)

Kajakpaddling & Frågestund!





Hej på er!:)

Åker på kajakpaddling på Östersjön idag! Åter fredag!

Tänkte att vi kan ha en liten frågestund på bloggen tills dess! Så svarar jag på fredag eller lördag. Fråga allt ni vill! Fråga, fråga, fråga! När jag kommer hem vill jag sätta tänderna i MÅNGA frågor;)

Ha en riktigt bra vecka nu & sköt om er!

Puss!
Cattis

Var är sovsäcken?!



Hej!

Just nu har jag ett litet problem...JAG HITTAR INTE SOVSÄCKEN!!!  Jag har letat som en galning! I alla tänkbara vrår & skrymslen! Vinden har jag ju & andra sidan inte kollat kom jag på nu...det ska jag nog göra!!!

Gudars, nu har jag iaf en mellispaus!;)

Dagens Eftermiddags-mellis

* Macka med keso
* En banan
* En kopp kaffe


Yummie:)

Funderar också vad jag ska ha med för ätbart! Lucnh & middag får man liksom av skolan. Frukost ska man ha med sig själv. Ska dela med en kompis! Vi ska käka havregrynsgröt med sylt & knäckemackor med mjukost. Det blir min frulle i en vecka framöver, hahaXD Jaja!

Men sedan vill man ju ha med sig något mumsigt att stoppa i munnen när blodsockret är nere! Typ torkad frukt & nötter eller något har jag tänkt mig. Choklad blir svårt att ha med, smälter nog. Det ksa ju bli dåligt väder, & inte särskillt varmt...men ändå!

Har ni något tips på något gott man kan ha med sig?:) Superglad för alla tips!:D

Nej, nu måste jag fortsätta sovsäcksjakten! Wish me luck!;)

Puss!
Cattis

Ny dag - nya tag!



God Morgon på er sötnötter! Hoppas ni sovit gott:)

Jag somnade dock inte förren vid 2-tiden inatt...kunde bara inte sova. Menmen!

Har precis ätit en dundergod frulle iaf - den viktigaste, & godaste starten på dagen!:)

Dagens Frukost:

* Gröt med rivet äpple, kanel & sojamjölk
* En grov avkoadomacka
* En apelsin
* En kopp te med citron & ingefära


Yumyum.

Vad hade ni till frukost idag?:)

Idag blir det att plugga som tusan!!! De här dagarna när jag varit sjuk har jag bara inte orkat, har mest legat i sängen! Så nu gäller det att ta tag i plugget! Sedan har jag nog bestämt mig för att följa med på paddlingen, trots lite snuva...tyvärr ska det bli dåligt väder & blåsa, men så är det. Hursomhelst kommer det nog att bli en upplevelse för livet! Positiv eller negativ...vi får se!;)

Puss!
Cattis

Pannkaksreceptet!



God Kväll!

Sitter & dricker kamomillte med honung. Mums. Ska strax kila ner & kolla på P.S I love you som jag har hyrt. Älskar den filmen!:)

Här kommer förresten receptet på Dinkelpannkakorna!:)
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl fullkornsdinkel-mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krdm bakpulver
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

Blanda vete- och dinkelmjöl i en bunke. Tillsätt saltet och bakpulver. Vispa ner torrvarorna i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter.

Smält smör eller olja i en stekpanna och stek pannkakorna på medelstark värme.

Sisådär!:)

Ha en fortsatt bra kväll sötnötter:)

Puss!
Cattis


Världens godaste middag!



Hej!:D

Jag har ätit en JÄTTEMUMSIG middag:) Dinkelpannkakor med vaniljglass & hallon! Fyra sådana slank ner i magen, varav den sista var stoooor, så det var på vippen att den gick ner! Men gudars så gott det var! Exakt sådana här bra utmaningar som jag behöver! Tvekade i typ hundra år innan jag rörde ihop smeten, men nu så här i efterhand är jag ändå glad att jag gjorde det!:)

Vad hade ni till middag idag?:)

Puss!
Cattis

Ångesten väckte mig idag!




God Förmiddag på er!:) Eller vänta..hur normalt låter det egentligen med "God Förmiddag"?! Låter som jag är någon adlig herre som lever på 1700-talet & bor i en stor herrgård med barock-stil! Vi kör på ett vanligt hederligt..."Hej!" istället, hahaXD

Jaja! Hursomhelst så mår jag liiiite bättre ur förkylningssunpunkt idag! Visserligen är jag forftarande trött & har ont i halsen...men ingen feber! Det är ju superbra iaf! Nu ska jag vila järnet de här två dagarna & sen hoppas jag att jag kan vara så pass frisk att jag kan hänga med & paddla kajak nästa vecka! Vi åker på måndag & kommer hem på fredag kväll. Vi ska sova på olika öar & paddla varje dag. Jag kommer säkerligen välta kajaken & ramla i det svinkalla vattnet! Menmen, då är det väl så då! Hoppas jag bara blir frisk tills på måndag!!!!

Dagens Frukost tar vi nu!:)

Dagens Frukost:

* En grov avokadomacka
* En grov kesomacka med rökt skinka
* Ett kokt ägg ( som inte kom med på bild!)
* En banan
* En kopp kaffe


Sådär, mumsmums! Jag ÄLSKAR frukost:)

Men! Idag vaknade jag av att jag fick påhälsning av ångesten! Vaknade av att jag kände mig uppblåst & smällfet på ren svenska. Fick först panik & hoppade ur sängen & visste inte vad jag skulle göra. Men sedan tog jag mitt förnuft (om något sådant existerar) till fånga & satte mig på sängkanten & andades djupa andetag. Tror att det var godiset igår som utlöste det & att jag är sjuk & inte kan göra någon form av fysisk aktivitet. Har varit inaktiv i snart en vecka & det är jag INTE van vid! Men efter ett tag med djupa andetag & positiva tankar så smet ångesten iväg & kvar på sängkanten satt jag. Lugn & sansad. Hoppade in i duschen & sköljde bort det lilla stoftet av ångest som fanns kvar. Sedan åt jag en mumsig frukost (som ni ser, hehe) & nu sitter jag här. Äter bafucin & skriver här. Puh.

Vad ska ni göra idag?

Jag ska bara ta det lugnt som sagt. Kanske skulle våga mig på att käka pannkakor?!?!:D Det ska jag nog tusan göra, med glass & sylt:)

Puss!
Cattis

SOLO, fredagsmums & en trött Cattis!







Hej på er! Har dagen varit bra?:) Hoppas det!!!:)

Själv sitter jag här & mumsar på lite godis & läser nya numret av SOLO. Hostar lite däremellan, men annars är det mys:) Att äta godis när jag inte har rört mig något är verkligen en utmaning, får jättetokiga idéer om vad som händer iaf jag äter det. Men! Desto bättre utmaning! Det är svårt...men det SKA gå! Det MÅSTE gå!:S

Ikväll blir det som sagt bara mys med godis, ligga i soffan under en filt & kolla på film. Har hyrt både P.S I love you & Snow Buddies!:)

Vad händer för er ikväll?:)

Nu ska jag fortsätta kika i tidningenm hihi:)

Puss!
Cattis

Solen skiner & mumsig frukost!







God förmiddag på er!:) Hoppas ni hade det kul igår - & att ni tog det varsamt med spriten & raketerna;)

Jag & mamma blev bjudna på mat hos hennes kusin. Det blev skaldjurspaj. yum. Till efterätt kaffe & kaka. Mums igen. Vilka utmaningar!!!

Har precis ätit en supergod frukost! Ååå, jag skulle alltid kunna äta frukost, både till lunch & middag...men det vore ju inte så smart näringsmässigt;)

Dagens Frukost:

* Fruktsallad (äpple, ananas, apelsin, russin & gojibär)
* En grov avokadomacka
* En grov kesomacka  med skinka
* En kopp te med ingefära & citron

Gott va?!:D

Vad hade ni till frukost denna första maj?:D

Förresten!
På föregående inlägg hade jag rubriken "Kinesisk medicin", men jag nämnde det aldrig i inlägget! Eller jo, först gjorde jag det, men sedan kom jag ju åt någon knapp så att allt åkte bort! Hursomhelst! Har köpt en kinesisk medicin som ska vara bra mot förkylning! Kan Jang heter den. Har ni provat det, & i så fall funkar det?

Ha en jättebra dag sötnosar! Själv ska jag bara dricka mycket varmt, äta frukt i massor & vila. Förkylningen måste väck!!!

Puss!
Cattis

RSS 2.0